electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Nord modular editor problems!! please help
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
sonictransportsystem



Joined: Aug 18, 2006
Posts: 72
Location: Portugal
Audio files: 1

PostPosted: Thu Sep 27, 2007 12:17 pm    Post subject: Nord modular editor problems!! please help Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi,

Last month i buyed an DSI evolver desktop, and then i decide to record some cut off knob variations on a cubase midi track...nothing happen it seems that the Evolver doesnt send midi cc`s, but seems that he sent some kind of messages, i really dont know, that made stop midi in data. Then i made a restart to my computer and seems everything ok. Just the nord modular editor since then doesnt work on that particular cubase project and crashes, i already reinstall it and reinstall the midi port (m-audio 2x2, midi A for editor and midi B for midi cubase tracks)
I really dont Know what to do more, please help me!

Thanks a lot
Pedro
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20274
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Thu Sep 27, 2007 12:37 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Maybe a dumb question, it's not the button on the 2x2 that is in thru mode I hope?
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sonictransportsystem



Joined: Aug 18, 2006
Posts: 72
Location: Portugal
Audio files: 1

PostPosted: Thu Sep 27, 2007 2:54 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Blue Hell wrote:
Maybe a dumb question, it's not the button on the 2x2 that is in thru mode I hope?


No its not the midi thru button! after reinstall the 2x2 and the editor and all my other synths doing well and the problem stills, i decide to reinstall the nord os 3.03...it seems the problem was with nord os cause now things are ok!! i think its realy strange how since i try to record midi, those cut off´s from the evolver all things go crazy, even cubase stop to receive midi...and for the evolver i use a diferent interface midi( creamware luna soundcard) now i know evolver needs a controller to send midi cc´s for himself it seems he doesnt send, he sent something, but what? Oh! this machines put me crazy!!!

Thanks a lot for your help!

Pedro

www.myspace.com/sonictransportsystem
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20274
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Thu Sep 27, 2007 3:05 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

sonictransportsystem wrote:
i decide to reinstall the nord os 3.03...it seems the problem was with nord os cause now things are ok!!


Good you solved it Very Happy Pretty weird that an OS reinstall helped.

(this nasty button had fooled me several times and I'm glad I gave my 2x2 away. But still, apart from the button, it had always worked OK with the NM)

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sonictransportsystem



Joined: Aug 18, 2006
Posts: 72
Location: Portugal
Audio files: 1

PostPosted: Thu Sep 27, 2007 3:10 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Blue Hell wrote:
sonictransportsystem wrote:
i decide to reinstall the nord os 3.03...it seems the problem was with nord os cause now things are ok!!


Good you solved it Very Happy Pretty weird that an OS reinstall helped.

(this nasty button had fooled me several times and I'm glad I gave my 2x2 away. But still, apart from the button, it had always worked OK with the NM)


Thats what i thought "pretty weird"!! Shocked
I hope things doesnt change Wink

Bye
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
emSynth

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use