electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Clavia Nord Modular » Bugs
SysEx dump problem
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [6 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
alfredsolax



Joined: Jun 03, 2007
Posts: 11
Location: I actually live between The Netherlands and Italy.
Audio files: 2
G2 patch files: 2

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 10:17 am    Post subject: SysEx dump problem
Subject description: ...don't understand why...
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi everyone! This is the issue:
1- loaded the 1:68 factory "GrabBass NL2"
2- hit record on sequencer (I use MOTU Digital Performer)
3- tweak the sound
4- hit shift+"Dump one" button on G2X
So, when I hit play on sequencer the G2X say "Dump failed!"
I've noticed that no other patches makes this mess...
I've also reloaded the original banks, thinking somethings corrupted...
I work on a Mac with OSX.4.10, G2X is 1.40 and the editor too.

Thank you all, guys! This is a forum with a capital F!!!

Fede

_________________
www.federicosolazzo.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20704
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 156
G2 patch files: 318

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 10:28 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hmm, what makes the patch different from others? Is it a big one? Sorry but I know nothing about he factory presets ... I don't have 'm even ...
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
alfredsolax



Joined: Jun 03, 2007
Posts: 11
Location: I actually live between The Netherlands and Italy.
Audio files: 2
G2 patch files: 2

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 10:36 am    Post subject: The patch... Reply with quote  Mark this post and the followings unread

The messy patch...

Fede


GrabBass NL2.pch2
 Description:
This is the 1:68 factory patch...

Download
 Filename:  GrabBass NL2.pch2
 Filesize:  3.54 KB
 Downloaded:  693 Time(s)


_________________
www.federicosolazzo.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20704
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 156
G2 patch files: 318

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 10:40 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Nothing special I see ... is just the typical patch I'd say ... weird.
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
alfredsolax



Joined: Jun 03, 2007
Posts: 11
Location: I actually live between The Netherlands and Italy.
Audio files: 2
G2 patch files: 2

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 11:25 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Yes, but if you try to dump it, the G2X fails!

Why?!?

Anybody knows an hardware reset? I didn't find it...

Thanks!

Fede

_________________
www.federicosolazzo.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20704
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 156
G2 patch files: 318

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 11:37 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Alfredsolax wrote:
Yes, but if you try to dump it, the G2X fails!

Yes I believe you Very Happy

Quote:
Why?!?


I don't know ...

Quote:
Anybody knows an hardware reset? I didn't find it...
I know not of it's presence either, other than the power switch ...

The thing is that if you have one patch that won't work with the dumps it probably is a bug in the OS that will not be solved by resetting the machine in any way.

Is it possible for you to use another work flow maybe? Like sending a bank/patch select from the computer instead of the whole patch. You'd have to store the tweaked patches in the synth then of course.

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [6 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » Bugs
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use