electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  PHOBoS presents Sim Biosys (EM mix)
  PHOBoS Tales of the Golden Teacher
  PHOBoS presents Music by Hrastprogrammer (feat. Terence McKenna)
  Faux Pas Quartet and friends Music From Last Thursday
Please visit the chat
 Forum index » Clavia Nord Modular » Bugs
G2 Demo and Mac OSX 10.3.9 conflict?
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [8 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
abis



Joined: Apr 28, 2007
Posts: 34
Location: Toronto, Ontario
Audio files: 1

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 3:35 pm    Post subject: G2 Demo and Mac OSX 10.3.9 conflict? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

After downloading and trying out the G2 Demo, I find I no longer have sound in Firefox and RealPlayer. Strangely, iTunes has not been effected.

I have a M-Audio Delta 24/96 soundcard and am running OS 10.3.9. The monitor mixer shows input from iTunes, but nothing from other sources of audio.

Has anyone else experienced this? I'm not sure where sound settings for Firefox are. Any suggestions for solving it?
Back to top
View user's profile Send private message
seraph
Editor
Editor


Joined: Jun 21, 2003
Posts: 12087
Location: Firenze, Italy
Audio files: 33
G2 patch files: 2

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 4:08 pm    Post subject: Re: G2 Demo and Mac OSX 10.3.9 conflict? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

abis wrote:
Any suggestions for solving it?

have you already checked out "audio MIDI setup" (applications>utilities>audio MIDI setup) to see which one is the selected audio device?

_________________
homepage - blog - forum - youtube

Quote:
Politics is the entertainment division of the military industrial complex - Frank Zappa
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
abis



Joined: Apr 28, 2007
Posts: 34
Location: Toronto, Ontario
Audio files: 1

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 4:14 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

yes, I tried that, and everything is set for the Delta card.
Back to top
View user's profile Send private message
seraph
Editor
Editor


Joined: Jun 21, 2003
Posts: 12087
Location: Firenze, Italy
Audio files: 33
G2 patch files: 2

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 4:22 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

abis wrote:
yes, I tried that, and everything is set for the Delta card.

try switching to the built in output.

_________________
homepage - blog - forum - youtube

Quote:
Politics is the entertainment division of the military industrial complex - Frank Zappa
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
rh2y



Joined: May 08, 2007
Posts: 197
Location: Pittsburgh, USA
Audio files: 4

PostPosted: Tue Feb 05, 2008 7:10 am    Post subject: Re: G2 Demo and Mac OSX 10.3.9 conflict? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

abis wrote:
After downloading and trying out the G2 Demo, I find I no longer have sound in Firefox and RealPlayer. Strangely, iTunes has not been effected.

I have a M-Audio Delta 24/96 soundcard and am running OS 10.3.9. The monitor mixer shows input from iTunes, but nothing from other sources of audio.

Has anyone else experienced this? I'm not sure where sound settings for Firefox are. Any suggestions for solving it?


I ran into a problem like this once in 10.3.9 where Cubase would set the global Audio sample rate to 96 kHz, which would cause Safari and other apps to have no sound, though iTunes would still work. Check Applications -> Utilities -> Audio/Midi Setup, and set the system audio sample rate back to 44.1 kHz and see if it works again. They seemed to have fixed this behavior in later versions of OSX.

Russ

_________________
Shameless plug: http://www.whiterose.net/~russ/synth.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
abis



Joined: Apr 28, 2007
Posts: 34
Location: Toronto, Ontario
Audio files: 1

PostPosted: Tue Feb 05, 2008 3:33 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

That was just what the doctor ordered!

Thanks for solving this frustrating puzzle.

Cheers,

Andrew
Back to top
View user's profile Send private message
rh2y



Joined: May 08, 2007
Posts: 197
Location: Pittsburgh, USA
Audio files: 4

PostPosted: Tue Feb 05, 2008 3:42 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

abis wrote:
That was just what the doctor ordered!


I'm glad that fixed it for you!

I remember having the exact same problem and not figuring it out for quite a while. Rebooting just to get your sound back gets old in a hurry!

Maybe someone should whip up a quick AppleScript to set the sample rate back to 44.1 so you don't have to go through all those motions each time.

Russ

_________________
Shameless plug: http://www.whiterose.net/~russ/synth.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
elektro80
Site Admin


Joined: Mar 25, 2003
Posts: 21977
Location: Norway
Audio files: 14

PostPosted: Tue Feb 05, 2008 3:48 pm    Post subject: Re: G2 Demo and Mac OSX 10.3.9 conflict? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

rh2y wrote:
I ran into a problem like this once in 10.3.9 where Cubase would set the global Audio sample rate to 96 kHz, which would cause Safari and other apps to have no sound, though iTunes would still work. Check Applications -> Utilities -> Audio/Midi Setup, and set the system audio sample rate back to 44.1 kHz and see if it works again. They seemed to have fixed this behavior in later versions of OSX.

Russ


Actually, I´ve seen the exact same thing but with M-Audio drivers for various M-Audio products. The sample rate setting and often even sync would flip off into the twilight zone. Cubase was not involved at all.
Uh.. we are talking OS X here of course...

_________________
A Charity Pantomime in aid of Paranoid Schizophrenics descended into chaos yesterday when someone shouted, "He's behind you!"

MySpace
SoundCloud
Flickr
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [8 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » Bugs
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use