electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  mosc Live music with Twyndyllyngs - Bill Fox and Howard Moscovitz
Please visit the chat
 Forum index » Instruments and Equipment » Alesis Andromeda
first time sys dump
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [12 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
amnesia



Joined: Jul 29, 2006
Posts: 148
Location: amnesia

PostPosted: Sat Sep 15, 2007 8:32 pm    Post subject: first time sys dump Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi

I am trying to do a sys dump, never done it before in Cubase SX...I did midi out from A6 into Midi in on my Presonus Firepod , hit Midi channel and record but when I have done all the STORE BANK SEND and it all looks to be going out of the A6, I cant see any midi info in cubase....any help please

TIA
Back to top
View user's profile Send private message
amnesia



Joined: Jul 29, 2006
Posts: 148
Location: amnesia

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 2:35 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

update

I have looked a the recorded midi track in cubase and inside the one track there appears to be different notes and different lengths, I ASSUME this is the sys ex info?

Then how do I save this as .sys or how ever it is saved like?
Back to top
View user's profile Send private message
amnesia



Joined: Jul 29, 2006
Posts: 148
Location: amnesia

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 1:56 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

wow I am really suprised at the lack of advice on this subject...have non of you done sys dumps? PLEASE GIVE ME THE ADVICE I NEED
Back to top
View user's profile Send private message
jonkull



Joined: Sep 22, 2006
Posts: 164
Location: Burbank, CA

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 9:56 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Maybe there aren't many Cubase users here to answer your question. I use Sysex Librarian on a Mac. I hear PC people talk about MIDI-OX all the time. Maybe give one of those a try.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2223
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 10:04 am    Post subject: Re: first time sys dump Reply with quote  Mark this post and the followings unread

amnesia wrote:
Hi

I am trying to do a sys dump, never done it before in Cubase SX...I did midi out from A6 into Midi in on my Presonus Firepod , hit Midi channel and record but when I have done all the STORE BANK SEND and it all looks to be going out of the A6, I cant see any midi info in cubase....any help please

TIA


Which OS, Windows or MAC?
Back to top
View user's profile Send private message
rh2y



Joined: May 08, 2007
Posts: 197
Location: Pittsburgh, USA
Audio files: 4

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 11:44 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

amnesia wrote:
wow I am really suprised at the lack of advice on this subject...have non of you done sys dumps? PLEASE GIVE ME THE ADVICE I NEED


Amnesia,

The advice you need is: Use a separate Sysex utility for doing sysex dumps. I use Cubase, but I don't use Cubase to handle sysex data. On my mac, I use Sysex Librarian http://www.snoize.com/SysExLibrarian/. For PC, there are similar utilities.

If you're determined to use Cubase as your sysex tool, check in with the Cubase forums at www.cubase.net.

Good luck,

Russ

_________________
Shameless plug: http://www.whiterose.net/~russ/synth.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
amnesia



Joined: Jul 29, 2006
Posts: 148
Location: amnesia

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 1:55 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I am PC ..what free program should I use?
Back to top
View user's profile Send private message
rh2y



Joined: May 08, 2007
Posts: 197
Location: Pittsburgh, USA
Audio files: 4

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 2:01 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

amnesia wrote:
I am PC ..what free program should I use?


I've not done any sysex on PC, but I believe you are looking for this:

http://www.midiox.com/

Good luck with it.

_________________
Shameless plug: http://www.whiterose.net/~russ/synth.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2223
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 2:32 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

rh2y wrote:
amnesia wrote:
I am PC ..what free program should I use?


I've not done any sysex on PC, but I believe you are looking for this:

http://www.midiox.com/

Good luck with it.


Yep- you can't beat this program.
It's free, does sysex transfers, and lots of cool mapping features.
Back to top
View user's profile Send private message
Peake



Joined: Jun 29, 2007
Posts: 1106
Location: Loss Angeles
Audio files: 3

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 3:45 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

With MIDIOX, you need to go to Preferences and set the rate to 80% or you'll get overload.

Dang, it's been too long, anyone else know this program?
Back to top
View user's profile Send private message
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2223
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 4:06 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Peake wrote:
With MIDIOX, you need to go to Preferences and set the rate to 80% or you'll get overload.

Dang, it's been too long, anyone else know this program?


I do. I haven't had the overload problem before.

I do usually allocate the largest buffers possible, and as many as it will allow, just to ward off buffer overflows.

I've never had Midiox crash.
I've done sysex dumps that are around 500-600kb, without a hitch.
Back to top
View user's profile Send private message
Peake



Joined: Jun 29, 2007
Posts: 1106
Location: Loss Angeles
Audio files: 3

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 11:11 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Thanks cappy. I remember having had to set the Mac as I'd stated, and then it worked quite well.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [12 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Instruments and Equipment » Alesis Andromeda
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use