electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  EdisonRex Edison's Electronic Review
Please visit the chat
 Forum index » Instruments and Equipment » Nord Lead and Nord Wave synths
Saving layered sounds
Post new topic   Reply to topic Moderators: Wout Blommers
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
fischek



Joined: May 07, 2007
Posts: 81
Location: Belgrade

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 12:11 am    Post subject: Saving layered sounds Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Is there a simple way to save a couple of layered sounds a s a new performance? Do you have to begin in performance mode in order to do so?
Back to top
View user's profile Send private message
Wout Blommers



Joined: Sep 07, 2003
Posts: 4517
Location: The Hague - The Netherlands
Audio files: 123
G2 patch files: 12

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 12:50 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

You want to save a layer as a performance, right?
First save the used programs in a memory location somewhere.
Then go to performance mode, no matter which memory location. Press the Slot button and while holding it scroll to the first saved program. Do the same to the other(s) program(s). When ready save the performance to a new memory location.

BTW I never use performances Smile

Wout
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
fischek



Joined: May 07, 2007
Posts: 81
Location: Belgrade

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 12:58 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I want to save a couple of layers (3) - I guess each slot is one layer, right, no/yes, yep/nop?

I've created a nice combination with arpeggiated bass on the left and 2 instruments on the right.

I am not sure I'd be able to accomplish the same knob-twidling result everytime, so wanted to know if I can save whatever I've done with single layers in a new performance.
Back to top
View user's profile Send private message
Wout Blommers



Joined: Sep 07, 2003
Posts: 4517
Location: The Hague - The Netherlands
Audio files: 123
G2 patch files: 12

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 1:31 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

fischek wrote:
I want to save a couple of layers (3) - I guess each slot is one layer, right, no/yes, yep/nop?
Wrong/No/Nope.
A Slot contains just one program (just all the settings of the knobs and buttons);
a layer is more then one Slot active and
a performance is a saved layer.
Quote:
I've created a nice combination with arpeggiated bass on the left and 2 instruments on the right.
That could be an interesting one, for sure.
Quote:
I am not sure I'd be able to accomplish the same knob-twidling result everytime, so wanted to know if I can save whatever I've done with single layers in a new performance.
Just save them first as a normal program.

When changing a layer into a performance, beware what you are saving in the file:
Clavia NordLead Manual wrote:
What a Performance contains

The following is a list of what a Performance contains, that is, what you actually save and recall when
you work with Performances:

For Each Program Slot
*The selected Program complete with parameter settings or a reference to a Percussion Kit.
*The MIDI Channel setting
*The Special settings
*Expression pedal assignment
*Aftertouch assignment

For the Entire Instrument
*The Layer configuration
*The Keyboard Split settings
*Which Program is active for editing
*The Out Mode setting
*The Unison Detune setting
All these parameters have to be right, which is quite simple, but I warn you about the out mode!

Wout
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
fischek



Joined: May 07, 2007
Posts: 81
Location: Belgrade

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 1:48 am    Post subject:   Reply with quote  Mark this post and the followings unread

thanks I'll try when I get home.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Wout Blommers
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Instruments and Equipment » Nord Lead and Nord Wave synths
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use