electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  Jez Adventures in Sound
Please visit the chat
 Forum index » Instruments and Equipment » Soft synths
Waldorf PPG 2.V - saving and naming
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [7 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
XpanderXT



Joined: Oct 22, 2007
Posts: 133
Location: the flat universe

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 5:23 pm    Post subject: Waldorf PPG 2.V - saving and naming Reply with quote  Mark this post and the followings unread

OK, this should be really easy.
I want to save and name my programs.
The AU version does not seem to be able to do this at all.
The VST version does allow you to save and you can name the saved file but I can't figure out how to name the program so it shows up with my chosen name in the program list.

THIS SHOULD BE EASY!

please let it be a brain fart as I like this program a lot.
Back to top
View user's profile Send private message
xjscott



Joined: Apr 25, 2007
Posts: 190
Location: Appalachia

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 10:44 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I feel for you. Seems to depend on the host somewhat. Every host has its own ideas about patches, and then some plugins get around this with their own private ways and patch browsing, some sync with the hosts' methods, others don't, and each year another vendor decides to heck with program changes, what people want to do is find sounds by selecting meta tags for database access and then wait for 6 seconds while the database results are sorted. The programmer did it that way on his last job implementing banking software, so why shouldn't musicians want the same thing, in fact it's so good, let's toss out banks and program changes all together, and multitimbrality as well, and to heck with control changes while we are at it.

And that is why I am switching back to hardware.

As to the PPG plugin in particular, I'd be able to answer that easily by launching it since I do own a copy which I purchased with money, but gosh, the copy protection claims I am no longer licensed.

Never had that problem with hardware.

I think the basic problem is that hardware people are awesome guys who surf and do rock climbing and software only people are very lame people who went into software because it was a less expensive degree than an MBA.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
XpanderXT



Joined: Oct 22, 2007
Posts: 133
Location: the flat universe

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 11:13 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I think I remember it working if I used Fxpansions VST wrapper in Logic. But the AU version doesn't seem to let me save or rename programs in Live. I can save but not name the programs using the VST in Live.

I agree, my hardware doesn't do this.
Back to top
View user's profile Send private message
xjscott



Joined: Apr 25, 2007
Posts: 190
Location: Appalachia

PostPosted: Thu Aug 13, 2009 1:27 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Ok, for Ableton live specifically, if you press the little "Save Preset" disk icon on the x/y controller display thing for the instrument, a patch document appears over in your AU sub folder for the plugin. You can click on that and do cmd-R to rename it in that list. That's just the generic preset save in Live though and I'm pretty sure you already know about that, so there must be something else to this.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
XpanderXT



Joined: Oct 22, 2007
Posts: 133
Location: the flat universe

PostPosted: Thu Aug 13, 2009 7:53 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

yep, that one won't allow you to load it into an existing bank and name it within the bank. Think I'll just play with my Blofeld and MicrowaveXt instead.
Back to top
View user's profile Send private message
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2221
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Thu Sep 24, 2009 10:39 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

XpanderXT wrote:
yep, that one won't allow you to load it into an existing bank and name it within the bank. Think I'll just play with my Blofeld and MicrowaveXt instead.


Post a message in the Waldorf group on Yahoo.

_________________
Free Tibet. Release the Panchen Lama from prison. Let the Dalai Lama return to his home.
Back to top
View user's profile Send private message
Gothboy



Joined: Feb 21, 2006
Posts: 361
Location: New England States
Audio files: 2

PostPosted: Sat Oct 10, 2009 5:19 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I just got the Waldorf PPG Wave 2.V and I'm wrapping it in the fxspansion VST>RTAS adapter for Pro Tools use. It works fine other than the seeming inability to open another patch bank(of which I have a whole bunch) and saving a patch with a new name in the current bank(or other bank as an .fxp file. I can save using the Pro Tools format and that works but there's no way to open up someone elses' bank. The folder where all those banks are stored arent even recognised by The PPG if I'm in a Pro Tools session. It's like it's not even there.
_________________
Apple Mac Pro 2.66 GHz. Intel Xeon Quad core
9GB RAM
Snow Leopard 10.6.8/Pro Tools 8.0.5 Digi 002R
M-Audio Radium 61/Novation Remote Zero SL/AlphaTrack controllers
Automap 3.7
Fxspansion VST-RTAS adapter
Networked to>
G4 Dual 1.4 processor 1.25GB RAM
Pro Tools 7.3.1cs8/Tiger 10.4.11

"We are the music makers and we are the dreamers of dreams"

Dymaxion Vehicle Music at www.dymaxionvehicle.com/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [7 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Instruments and Equipment » Soft synths
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use