electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  Jez Adventures in Sound
Please visit the chat
 Forum index » DIY Hardware and Software » Klee sequencer
Klee finished..mostly works! But pattern load is kaput
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites, Uncle Krunkus, v-un-v
Page 1 of 1 [3 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
slowalan



Joined: May 28, 2010
Posts: 23
Location: Australia

PostPosted: Sat Sep 18, 2010 4:52 pm    Post subject: Klee finished..mostly works! But pattern load is kaput
Subject description: SeeK advice on where to look please
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Finally got it all together last night..but have a problem immediately in that the load push button does nothing. Load button has continuity and seems to be working OK, but has no influence on anything. Leds light, but these have nothing to do with the pattern switches..eg when I power it up often all leds will be lit except 12 and 8. Manual load switch does nothing to change anything.

Step switch will cycle the leds through, and everything else seems to be working (but hard to tell for sure because it has failed the very first test).

It outputs correctly when clocked and all functions..I think...are working as they should except loading the pattern switches.Glide OK, Merge OK etc

Can't find this problem in the forum, and I am a newbie to DIY, only built about five Elby modules and a xoxbox so far, so am hopeless at understainding and troubleshooting...

Any ideas please as to where I should be looking?
Back to top
View user's profile Send private message
EdisonRex
Site Admin


Joined: Mar 07, 2007
Posts: 4529
Location: London, UK
Audio files: 169

PostPosted: Mon Sep 20, 2010 6:04 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

First question. Are the 4034s made by SCL or TI?

Second question: have you checked your digital ground? Pattern switches tie high, so they should bring levels down to logic 0 to set a pattern.

_________________
Garret: It's so retro.
EGM: What does retro mean to you?
Parker: Like, old and outdated.


Home,My Studio,and another view
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
slowalan



Joined: May 28, 2010
Posts: 23
Location: Australia

PostPosted: Mon Sep 20, 2010 6:32 am    Post subject: Klee fixed and working like a trojan Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Many thanks Edison, but I tracked down the fault...I had soldered resistor R20 into the wrong throughole Embarassed (as did somebody else on the forum I think). This resistor has a great effect, and now, it is working perfectly.

A warning to all Klee builders to watch those througholes that are under the resistors...an easy mistake to make I think (especially when you are tired, as I suspect all Klee builders will get!)

Many thanks to Scott, the mods and all on Electro Music for making this fabulous project possible - even for a novice like me.

regards

Slowalan
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites, Uncle Krunkus, v-un-v
Page 1 of 1 [3 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » DIY Hardware and Software » Klee sequencer
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use