electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Clavia Nord Modular » G2 FAQ
g2x midi problems ...you know why?
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
ahas



Joined: Apr 05, 2009
Posts: 2
Location: greece

PostPosted: Mon Apr 06, 2009 3:52 am    Post subject:  g2x midi problems ...you know why?
Subject description: using g2x thru a roland ax7
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hello my name is George and I am from Greece...
Last week I try to play my modular thru my ax7.
I try to connect it but after two - three program changes the modular freezes!
No respond at all! Even from the modular it self. The lights stop flashing, no sound from the instrument.
I restarted and I tried again. But nothing changed. Again after 3 program changes the modular wants restart.
I try to do the same with my triton extreme and everything works properly.
The modular is running the latest os version. And I want to control the performance function.
Can someone help me or there is any idea what the problem is?
I have my cd presentation next week and I need to play the patches from the ax7....

Thank you
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20557
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 147
G2 patch files: 318

PostPosted: Mon Apr 06, 2009 8:36 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi ahas, welcome

it is possible to overload the G2 with MIDI, but you'd really need to send it a lot of MIDI data ... could it be that you have a MIDI loop?

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ark



Joined: Mar 06, 2008
Posts: 676
Location: New Jersey
Audio files: 11
G2 patch files: 31

PostPosted: Mon Apr 06, 2009 8:52 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

By AX7, I assume you mean the Roland keyboard that you wear over your shoulder?

Does the G2X work properly when you send it MIDI from a computer? If not, there may be something wrong with the G2X; but if it works properly, it is possible that the problem is that the AX7 is sending it something that it does not expect.

In which case a reasonable way to find the problem may be to record what the AX7 sends to the G2X. If you have a PC, you can do so by installing a free program named MIDI-OX. Connect your your G2X and AX7 to your computer's MIDI ports and ask MIDI-OX to transfer MIDI signals between the two devices and log what happens.

It is possible that whatever is going wrong will become obvious when you look at the log.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ahas



Joined: Apr 05, 2009
Posts: 2
Location: greece

PostPosted: Mon Apr 06, 2009 2:28 pm    Post subject:  g2x midi problems ...you know why?
Subject description: xmm yes something happen with the roland...
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

yes i mean the roland ax 7 keytar.

i dont know yet what happen, but i tried to control modular thru the triton. and everything works good.! Smile

so i suppose something wrong with roland!!!
and that when i change programs,because there is not problem when i play the patch.

now what is my steps i dont know...
this program how is working?

it will help ?

thank you very musch for helping me... Shocked
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Xaphan



Joined: Sep 29, 2008
Posts: 9
Location: Italy

PostPosted: Tue Sep 28, 2010 3:30 am    Post subject: Re: g2x midi problems ...you know why?
Subject description: xmm yes something happen with the roland...
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi Ahas.
Did you finally fixed that midi problems with your AX7 and g2?

Could you tell me how can you send a "change patch" signal with the AX7 to the G2?
It's enough to select the right CC00, CC32 and Prg Number (and what are them?) or you needed to doo some patching on the modular?
thank you
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » G2 FAQ
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use