electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  EdisonRex Edison's Electronic Review
Please visit the chat
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Windows 7 and the editing software for my Micro Mod
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [18 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
infradead



Joined: Dec 10, 2009
Posts: 13
Location: Tacoma WA USA

PostPosted: Fri Dec 11, 2009 12:35 pm    Post subject: Windows 7 and the editing software for my Micro Mod Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Anyone know if the editing software will work under Window 7?

I did a quick search and didn't really have any luck.

I'm thinking about upgrading pretty soon but i'll stay xp if its going to have issues
Back to top
View user's profile Send private message
KABELTON



Joined: May 18, 2005
Posts: 16
Location: cologne

PostPosted: Fri Apr 02, 2010 9:43 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi, i have the same qustion... Any news? Thx
_________________
www.kabelton.de
www.myspace.com/kabeltonlux
Back to top
View user's profile Send private message
Stomper



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 40
Location: Israel

PostPosted: Sun Apr 04, 2010 1:17 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

http://electro-music.com/forum/viewtopic.php?highlight=windows&t=35601

I think G1 and G2 are the same in this case. havent tried it myself though.
Back to top
View user's profile Send private message
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2226
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Tue Apr 06, 2010 11:31 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Stomper wrote:
http://electro-music.com/forum/viewtopic.php?highlight=windows&t=35601

I think G1 and G2 are the same in this case. havent tried it myself though.


I wouldn't make that statement since the G2 requires a special USB driver just to work on Vista/Windows 7.

The NM1/G1 doesn't require a USB driver, but there may be compatibility issues.

_________________
Free Tibet. Release the Panchen Lama from prison. Let the Dalai Lama return to his home.
Back to top
View user's profile Send private message
mimolizer



Joined: May 01, 2010
Posts: 3
Location: stockholm

PostPosted: Sat May 01, 2010 12:16 pm    Post subject: win 7 x64 editor problem
Subject description: win 7 x64 editor problem
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

My editor looses contact with my NM1 rack after a couple of seconds. I use a E-Mu 2x2 interface and windows 7 x64 and the editor v3.03.
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20553
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 147
G2 patch files: 318

PostPosted: Sat May 01, 2010 12:23 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

If you have another MIDI interface handy I'd try that ... NM has always been picky on the MIDI interface .. for me ever so since win95 and now on Vista, so likely on windows 7 too.

Or maybe you can try a compatibility mode (if having a windows 7 version supporting that on the end user level).

And welcome mimolizer.

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mimolizer



Joined: May 01, 2010
Posts: 3
Location: stockholm

PostPosted: Sun May 02, 2010 3:39 am    Post subject: win 7 x64 editor problem
Subject description: win 7 x64 editor problem
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Yes, the weird thing, that I forgot to mention is that the same setup works fine on my old computer with WinXp.

I tried using my M-Audio FireWire card as midi interface and it works! Thanks for the help! Must be the win7 drivers for the E-Mu 2x2 that are incompatible with the NM1.
Back to top
View user's profile Send private message
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2226
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Sun May 02, 2010 9:09 pm    Post subject: Re: win 7 x64 editor problem
Subject description: win 7 x64 editor problem
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

mimolizer wrote:
Yes, the weird thing, that I forgot to mention is that the same setup works fine on my old computer with WinXp.

I tried using my M-Audio FireWire card as midi interface and it works! Thanks for the help! Must be the win7 drivers for the E-Mu 2x2 that are incompatible with the NM1.


If you're running W7- Have you tried using Virtual XP mode?
you'll need to download 3 installers from Microsoft to get a virtual xp machine running on W7.

http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

If you try this, let us know the results

_________________
Free Tibet. Release the Panchen Lama from prison. Let the Dalai Lama return to his home.
Back to top
View user's profile Send private message
mimolizer



Joined: May 01, 2010
Posts: 3
Location: stockholm

PostPosted: Mon May 03, 2010 11:08 am    Post subject: win 7 x64 editor problem
Subject description: win 7 x64 editor problem
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I haven't tried Virtual XP, i have tried the compatibility mode though, and it didn't work. However, i've noticed that the E-Mu 2x2 complete destroys the performance of Cubase. When i run Cubase with the E-Mu plugged in, the sound glitches and as soon as I unplug it, everything works fine. Probably faulty drivers for the E-MU.
Back to top
View user's profile Send private message
rayzr



Joined: Nov 22, 2010
Posts: 3
Location: texas

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 9:41 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hello,

This is my first post and it is regarding the Micro Modular's communication
with the Editor (Both Clavia / Nomad versions) on Windows 7 x64.

My main interface is a MOTU 828 MK3, I have tried using the midi in/out on the 828
exclusively for the NM's Pc port and it reads "Waiting.." then followed by
"Still Waiting.." on the Clavia Editor.

Nomad seems to be the way to go based on reading what others are saying,
though I cannot seem to get this editor to find the NM either.

(A good way to start Nomad I found is to make a simple ".bat" file using
notepad and the command line "java -jar nomad.jar".)

I have tried both applications in XP Mode as well as a Virtualized Win 98SE.

Ideally, I would like to use a separate midi interface for the modular, So
I went ahead and picked up a M-Audio Midisport Uno 1x1 Usb Interface.

This also will not allow communication to either software editor.
However, once the Uno has been connected to the NM the LED light on
the Uno will begin flashing rapidly displaying activity.

Has anyone else experienced difficulties in Win7?
Has anyone got it working? Any Ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
twisted-space



Joined: Dec 15, 2008
Posts: 22
Location: uk

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 11:08 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Clavia editor v3.03 works fine here on win 7 x64, using either m-audio midisport uno or midisport 8x8s.
Back to top
View user's profile Send private message
rayzr



Joined: Nov 22, 2010
Posts: 3
Location: texas

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 12:29 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

@twisted: was there anything further to your initial setup other than installing
the latest Uno driver and running the clavia 3.03 editor and selecting your midi ports?

I executed this same procedure and ended up with only "Still Looking.." for hours..
with quite a bit of sysex data being shifted around judging by the send light on the Uno.

At least I can now confirm that the Uno is a device which can handle such
demanding requirements. (as stated in the NM manual) *checks it off the list*

Also, a software/driver incompatibility is not likely the issue. Perhaps another piece
of software/driver is conflicting as I also own a MOTU MTP AV.
Back to top
View user's profile Send private message
twisted-space



Joined: Dec 15, 2008
Posts: 22
Location: uk

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 12:34 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I just downloaded the editor from clavia, and ran it, no special options or compatibility modes.
The driver I'm using with the uno is 5.10.0.5141
Back to top
View user's profile Send private message
rayzr



Joined: Nov 22, 2010
Posts: 3
Location: texas

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 4:17 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

WTF.. man, All I needed to do was power cycle the NM and the
Nord Modular Editor v3.03 responded immediately displaying
all patches in all it's gloriousness.

Amazing. Excuse me while I punch myself in the nuts a few times.
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20553
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 147
G2 patch files: 318

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 4:35 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

rayzr wrote:
WTF


Ah well, fixed is fixed Cool

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
twisted-space



Joined: Dec 15, 2008
Posts: 22
Location: uk

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 4:40 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Cool, glad you sorted it.
Back to top
View user's profile Send private message
SamAndrew



Joined: Jan 24, 2007
Posts: 13
Location: Nashville, TN

PostPosted: Fri Jan 21, 2011 4:03 pm    Post subject: Works in Win 7 for me Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I am using the Clavia NM editor 3 in Windows 7 and yes, it works fine for me. I chose "run as XP service pack 3" under the options>compatibility tab and also "run as administrator." May not even be necessary, though...
Back to top
View user's profile Send private message
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2226
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Mon Jan 02, 2012 4:42 pm    Post subject: Re: Works in Win 7 for me Reply with quote  Mark this post and the followings unread

SamAndrew wrote:
I am using the Clavia NM editor 3 in Windows 7 and yes, it works fine for me. I chose "run as XP service pack 3" under the options>compatibility tab and also "run as administrator." May not even be necessary, though...


Ok- good. I too will try this.

_________________
Free Tibet. Release the Panchen Lama from prison. Let the Dalai Lama return to his home.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [18 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use