electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Instruments and Equipment » Alesis Andromeda
new here, hello!! setting up with logic anyone..how??
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [12 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
Laroque



Joined: Apr 09, 2012
Posts: 7
Location: Lewes uk

PostPosted: Mon Apr 09, 2012 9:16 am    Post subject: new here, hello!! setting up with logic anyone..how?? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

So, i have a multi instrument set for the a6 with correct names installed and its set to to control'alesis' logic seems to be selecting patches from the synth and hopefully they are the right ones, the lights change on the andromeda but the display stays the same, id like to know the patches/banks are the ones im selecting like all my other synths do supernova/proteus etc...what global info do i need to set on the A6?..could someone send me some pics or something of a clean setting of the soft knobs etc?..
also whats the score with the alesis what mode does it have to be in to select the right programmes?..does it need to be a certain mode?, like prog on most synths or performance etc,,,many thanks from a noob. Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message
Laroque



Joined: Apr 09, 2012
Posts: 7
Location: Lewes uk

PostPosted: Wed Apr 11, 2012 9:58 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

BUMP please Andy heads help needed to stabilize this beast
Back to top
View user's profile Send private message
Laroque



Joined: Apr 09, 2012
Posts: 7
Location: Lewes uk

PostPosted: Mon Apr 16, 2012 12:29 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

well, this is a great Andromeda forum i must say,,its like being in a cave,,,all alone, sound of dripping water,,,,,,plink! Question Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Dougster



Joined: Sep 20, 2005
Posts: 272
Location: Tucson, AZ, USA

PostPosted: Mon Apr 16, 2012 12:43 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Honey didn't work, so you're trying vinegar?

Regards,
Doug

_________________
Once you start down the modular path, forever will it dominate your destiny!

Every DIY person should own a copy of Electronotes: http://electronotes.netfirms.com

Blue LEDs are evil.
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20680
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 156
G2 patch files: 318

PostPosted: Mon Apr 16, 2012 1:07 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Dougster wrote:
Honey didn't work, so you're trying vinegar?


Or in other words, just like me ... "sorry, but I really don't know" Wink

Hope someone knowledgeable will stand up Laroque, it is a bit quiet here indeed ... and a belated welcome

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Dougster



Joined: Sep 20, 2005
Posts: 272
Location: Tucson, AZ, USA

PostPosted: Mon Apr 16, 2012 1:38 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Heehee, I should have also said that I don't know. Wink I have an A6, but I'm not really sure what it is that you're trying to do...

Regards,
Doug

_________________
Once you start down the modular path, forever will it dominate your destiny!

Every DIY person should own a copy of Electronotes: http://electronotes.netfirms.com

Blue LEDs are evil.
Back to top
View user's profile Send private message
Laroque



Joined: Apr 09, 2012
Posts: 7
Location: Lewes uk

PostPosted: Mon Apr 16, 2012 4:31 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

..this is really helping,,i like the tried honey vinegar thing, i might have to use that...but this is really not getting me anywhere,,logic has midi multi instruments in the nviroment wich control out board synths, i have the andromeda and the multi loaded, i just can get it to change patches via the DAW when its in multi timbral mix mode,,there is something i need to change somewhere ,,,thought someone on this might know,,,,,,,,'waits' Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Dougster



Joined: Sep 20, 2005
Posts: 272
Location: Tucson, AZ, USA

PostPosted: Mon Apr 16, 2012 4:53 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

ROFL, I'm such a hardware guy, I wasn't thinking that "logic" was the DAW program...!!! (Well either that or I'm just plain old.)

I've never tried to use my A6 with any software control, I have always used it standalone. I suppose I could try plugging it into my PC with Sonar and see what happens...

Regards,
Doug

_________________
Once you start down the modular path, forever will it dominate your destiny!

Every DIY person should own a copy of Electronotes: http://electronotes.netfirms.com

Blue LEDs are evil.
Back to top
View user's profile Send private message
Mefistophelees



Joined: Mar 06, 2011
Posts: 77
Location: l'Angleterre
Audio files: 4

PostPosted: Tue Apr 17, 2012 1:09 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Laroque wrote:
..this is really helping,,i like the tried honey vinegar thing, i might have to use that...but this is really not getting me anywhere,,logic has midi multi instruments in the nviroment wich control out board synths, i have the andromeda and the multi loaded, i just can get it to change patches via the DAW when its in multi timbral mix mode,,there is something i need to change somewhere ,,,thought someone on this might know,,,,,,,,'waits' Very Happy


Are you trying to get Logic to change patches within the Multi?
If that's the case I'm have no idea if that's even possible. You'd need to read the manual for both.

OTOH getting it to switch between different multiples should be just the same as changing between normal patches. - If you record MIDI in Logic and change patch on the A6 Logic will record it as MIDI. Play it back and the A6 will change as required.

_________________
http://soundcloud.com/Mefistophelees
Back to top
View user's profile Send private message
Laroque



Joined: Apr 09, 2012
Posts: 7
Location: Lewes uk

PostPosted: Thu May 03, 2012 3:11 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

thats exactly what i am trying to do, i have done it succesfully with every synth ive owned and im sure its possible with the a6, im aware it has to be on multi timbral mix mode, got that far and the patches change for each channel, but then stop after afew and remain on the same sound,,,
Back to top
View user's profile Send private message
Laroque



Joined: Apr 09, 2012
Posts: 7
Location: Lewes uk

PostPosted: Tue May 08, 2012 5:43 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

beyyyyummmmp
Back to top
View user's profile Send private message
Laroque



Joined: Apr 09, 2012
Posts: 7
Location: Lewes uk

PostPosted: Tue Jun 12, 2012 8:51 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

anyone ,,,please, im so nearly there with it, its almost changing via logic pro
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [12 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Instruments and Equipment » Alesis Andromeda
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use