electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Clavia Nord Modular » Bugs
Usb looses connection, editor cant recognise g2
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [24 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Sun Jun 03, 2012 10:36 am    Post subject: Usb looses connection, editor cant recognise g2 Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi, only had this about 2 months now, and it cuts out from the editor. when i turn it on and off again, nothing happens, need to let it sit for a while off, then maybe itll connect to the editor again.

Any thoughts?
Back to top
View user's profile Send private message
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Wed Jun 20, 2012 1:20 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Could this be heat related? anyone had this issue before?
Back to top
View user's profile Send private message
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Wed Jul 25, 2012 6:47 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Its weird, i can leave g2 on for days, but if i quit the program and reload, it often (mostly) wont see g2, need to shut down g2 for a while (up to 20 mins) before it will see it. not great for a live setup...;(
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20280
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 5:12 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

20 minutes Shocked

I never was that patient ... Laughing

What seems to happen to me is that the driver gets confused after days or weeks of usage, what I do then is reboot the computer and the G2 and then they will talk again ..

Usually some time before this the lights on modules in the editor (like the sequencer step light or the VU thingies) will stop working, but occasionally this will fix itself.

Maybe a driver uninstall / reinstall would be faster ... going to try that next time as rebooting that PC is a PITA (3 out of 4 times it won't see its network after a reboot (it has always done that even when new)).

But then again .. I have it always on and it will run OK for several weeks.

BTW .. I've seen the G2 sound engine give up only on overflow of the binary divider ... when you reset that one in time it seems to be going on forever and just the communications link will die due to what I think to be a driver issue.

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 5:15 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

thanks for ur reply.. so it does happen to other people.

Im pretty sure it has the latest firmware on it.

im on a mac, so not sure if theres a driver, or is that included in the program?

cheers.
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20280
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 5:19 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Not sure how it works on a Mac ... I'm using a PC indeed.

And re. firmware, this behavior has been there in all versions, using the latest version myself as well.

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 5:41 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

ah, ok, i thought mine was just faulty.

cheers.
Back to top
View user's profile Send private message
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 5:48 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

its doin it to me now everytime i turn it off. total pain
Back to top
View user's profile Send private message
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 5:59 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Whats weird is, surely it should still play the performance in the synth without the editor software??

mine doesnt play at all.
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20280
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 8:23 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Do you have an engine or a keyboard version? they behave different on startup re. what will play.

Engine will start on first performance in first performance bank and for the keys version I'm not sure, just know it to be different.

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Sat Aug 25, 2012 2:54 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

it must be something to do with the psu, not discharging properly or something. as soon as its on for a little bit and then turn it off, it wont play or do anything, unless u wait till it cools down..!?!

anyone have any ideas please?

its an engine.
Back to top
View user's profile Send private message
varice



Joined: Dec 29, 2004
Posts: 711
Location: Northeastern shore of Toledo Bend
Audio files: 22
G2 patch files: 49

PostPosted: Sat Aug 25, 2012 2:43 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

If the first perf in Bank 1 normally plays even without a good Editor connection, but fails to play after a warm up and power cycle, then you have a more serious problem than just a USB connection failure. It appears that it may be a failure of the main processor to boot up properly. That could be caused by a number of things.

If you feel comfortable with it, you might open the Engine up and see if you can find an easy fix. Check for bad cable connections, an IC not properly seated in a socket, etc. Otherwise, it looks like you will need to send it in for service. Good luck!

_________________
varice
Back to top
View user's profile Send private message
tiptaptempo



Joined: Jul 15, 2012
Posts: 53
Location: Nantes, France
G2 patch files: 16

PostPosted: Wed Aug 29, 2012 2:12 am    Post subject: suggestions
Subject description: try
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hej Wheely,
some mac users say that downgrade to 1.40 OS synth and stay on the 1.62 editor works great.

try this ,

sorry for my english
Back to top
View user's profile Send private message
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Wed Aug 29, 2012 4:05 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

thanks for the reply, i will give that a go.

Do you know where i would find this version?

kind regards
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20280
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Wed Aug 29, 2012 4:34 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

http://electro-music.com/forum/topic-32310-25.html

wheely wrote:
thanks for the reply, i will give that a go.

Do you know where i would find this version?

kind regards

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tiptaptempo



Joined: Jul 15, 2012
Posts: 53
Location: Nantes, France
G2 patch files: 16

PostPosted: Wed Aug 29, 2012 5:05 am    Post subject:   Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Blue Hell wrote:
http://electro-music.com/forum/topic-32310-25.html

wheely wrote:
thanks for the reply, i will give that a go.

Do you know where i would find this version?

kind regards


You're our men blue hell ...
Back to top
View user's profile Send private message
tiptaptempo



Joined: Jul 15, 2012
Posts: 53
Location: Nantes, France
G2 patch files: 16

PostPosted: Wed Aug 29, 2012 7:38 am    Post subject: message for wheely
Subject description: works for me
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hej Wheely,
Remove all your drivers, editor.
download the 1.40 os synth and reinstall 1.62 editor and 2.14 driver.

the nord page
http://www.clavia.se/main.asp?tm=Downloads&cldwn=Nord_Modular_G2&osdwn=osx

It works for me, i'm behind my laptop since one hour with the editor open and it "seems" not crashing at all. Knocking on wood ...

IF there is still a problem,

check this thread, in the top bottom of the topic (the last reply), there is a way to erase all the bank sound and start again fo zero (you can download after in the nord web page)
http://srv2.electro-music.com/forum/topic-31827-125.html

But it's for a G2 keyboard, not for an engine. There must be an key for Engine too.

Hope i write good english and you understant me ...

Let me know if you fix the bugs, i'll try help you.
I read all the bug topic now, and actually the problem is more with OS, drivers, etc .. than usb dead. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Thu Aug 30, 2012 1:44 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

So i downgraded the OS, but its still has the same problem. Sad

it must be mechanical. sometimes as soon as i turn the g2 on, and then off, when i turn it on again, no sound.

once its on, it workd fine for days.. so annoying tho, as i use this live.

the guy who sold it too me, must have known, because he didnt send it for 29 days, giving excuses. prob so i didnt have time to test it, and give bad feedback.
Back to top
View user's profile Send private message
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Sun Sep 02, 2012 9:47 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

does the g2 engine get quite hot usually? mines is pretty dam hot.
Back to top
View user's profile Send private message
tiptaptempo



Joined: Jul 15, 2012
Posts: 53
Location: Nantes, France
G2 patch files: 16

PostPosted: Sun Sep 02, 2012 9:53 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

no
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20280
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Sun Sep 02, 2012 10:31 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

What is damn hot ... if it is in a rack with not much space around it and it has the expansion board installed they tend to run pretty warm .. well here they do, all three of 'm.
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Sun Sep 02, 2012 11:09 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

no expansion board, really hot! like can still touch it, but still hot for something like this. so i guess somethings not right with the psu?

my nordlead2 doesnt even get warm.
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20280
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Sun Sep 02, 2012 11:16 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hard to say ... hot is a bit ... subjective ...
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Sun Sep 02, 2012 11:34 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

like as hot as the back of my active monitors that have been banging bass all day. not as hot as an Avalon 737 tho.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [24 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » Bugs
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
emSynth

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use