electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
<on air> mosc Back on the air tonight - Twyndyllyngs
Please visit the chat
 Forum index » Instruments and Equipment » Ableton
Hardware Synths and Ableton
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [2 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
laura woodswalker



Joined: Oct 06, 2007
Posts: 419
Location: valley forge pa
Audio files: 10

PostPosted: Thu Oct 25, 2012 7:47 pm    Post subject: Hardware Synths and Ableton Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi folks,

I had a problem with my Novation Xstation sound cutting out in the middle of a set... the other instruments were Ableton, laptop, SLMKii MIDI controller and Tascam soundcard.

I thought the problem had to do with the Xstation, so went thru this huge troubleshooting drama & finally replaced it with an Ultranova. I love the Ultranova, but guess what...the SAME THING is happening!!!!!!!!!!! First of all... if I am playing the Ultranova by itself and turn on a computer or Ableton... the sound cuts out. Then often when the instruments rest for a few minutes while I check email (on a different computer) and come back... if I am playing my ableton clips, I can't get sound out of the Ultranova!!!

Strangely, I can play it with a MIDI channel... just not an audio channel. WTF?

Has anyone else had this problem? Is it possible the bug is in Ableton itesel? Does anyone else here play an audio instrument along with MIDI in ableton?

_________________
The most important music equipment is what's in front of the instrument.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
laura woodswalker



Joined: Oct 06, 2007
Posts: 419
Location: valley forge pa
Audio files: 10

PostPosted: Thu Oct 25, 2012 7:59 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

OK... strangely enough, I discovered one possible solution... the Ultranova Patch Editor is accessed thru a MIDI channel...and whenever it is open, it automatically turns local control OFF. You have to delete it or you will not be able to turn the local control knob ON.

Which means that when you are in an Ableton session, you can either play the Ultranova or Edit the sounds... but not BOTH.

Confused

YOu know sometimes I wish I could just go back to simple guitars... Shocked

_________________
The most important music equipment is what's in front of the instrument.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [2 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Instruments and Equipment » Ableton
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use