electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  Faux Pas Quartet and friends Music From Last Thursday
Please visit the chat
 Forum index » DIY Hardware and Software » YuSynth
MFOS 16 Step sequencer with YuSynth Modular Gate Issues
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites
Page 1 of 1 [8 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
OW



Joined: Nov 03, 2009
Posts: 121
Location: London

PostPosted: Mon Jan 28, 2013 1:48 pm    Post subject: MFOS 16 Step sequencer with YuSynth Modular Gate Issues Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi,

So I'm having a problem using the gate switches on my MFOS 16 step sequencer when using the Yusynth ADSR v.2. When I turn a gate pulse off on the sequencer the ADSR still sends out a gate pulse, which sometimes sounds slightly different then when the gate switch is on. I know the sequencer works as I have used it with other modulars.

Does anyone have any ideas on how to fix this problem?

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
yusynth



Joined: Nov 24, 2005
Posts: 1214
Location: France

PostPosted: Wed Jan 30, 2013 12:22 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Check the GATE voltage provided by the sequencer and make sure that <hen OFF the output level is under 1V. The ADSR module contains a schmitt trigger that has a low threshold therefore if the GATE is not 0V it may trig the ADSR.
Otherwise check that the ground of the sequencer is connected to the ground of the ADSR.

_________________
Yves
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
OW



Joined: Nov 03, 2009
Posts: 121
Location: London

PostPosted: Sat Feb 02, 2013 10:46 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Thanks for the reply.

Since the ADSR and sequencer are two separate units they don't share a common ground.

Is it possible to add something to the gate in on the ADSR as to reduce the gate pulse in order to solve the problem?

Thanks again!
Back to top
View user's profile Send private message
yusynth



Joined: Nov 24, 2005
Posts: 1214
Location: France

PostPosted: Sat Feb 02, 2013 10:58 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

By common ground I mean that there 0V should be connected together (shield of jacks)
_________________
Yves
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
OW



Joined: Nov 03, 2009
Posts: 121
Location: London

PostPosted: Sat Feb 02, 2013 11:27 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

So could I run a banana jack from the sequencer ground to the ADSR ground?

Thanks again!
Back to top
View user's profile Send private message
yusynth



Joined: Nov 24, 2005
Posts: 1214
Location: France

PostPosted: Sat Feb 02, 2013 11:46 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Yes . It is highly recommended !
_________________
Yves
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
OW



Joined: Nov 03, 2009
Posts: 121
Location: London

PostPosted: Tue Feb 19, 2013 2:38 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hey,

So I tried running a wire from the sequencer ground to the ADSR ground and still no luck. I have the ADSR wired up to the long version.

Any other ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
yusynth



Joined: Nov 24, 2005
Posts: 1214
Location: France

PostPosted: Wed Feb 20, 2013 2:07 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Can you measure the voltage of GATE output of your sequencer when ON and OFF ?
_________________
Yves
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites
Page 1 of 1 [8 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » DIY Hardware and Software » YuSynth
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
emSynth

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use