electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  Faux Pas Quartet and friends Music From Last Thursday
Please visit the chat
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
NM1 Editor On Win8?
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [7 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
MR-808



Joined: Sep 30, 2010
Posts: 28
Location: Portland, OR

PostPosted: Sun Feb 10, 2013 1:37 am    Post subject: NM1 Editor On Win8? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Has anyone tried it yet? A friend runs it on an old XP-based Fujitsu laptop with a built-in Wacom touchscreen, and he says the NM1 editor works great on it. I'm wondering if it would be worthwhile to buy a new Win8 tablet or ultrabook or not.
Back to top
View user's profile Send private message
Vader77



Joined: Nov 19, 2010
Posts: 26
Location: Death Star

PostPosted: Sun Feb 10, 2013 10:34 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

You have to run it in Win98 mode but it works fine Smile

I found you have to lower the screen resolution to make the UI more touchscreen friendly but it does work on my Acer z5600.

I also use an old iTronix Gobook2 (on XPlite) with a military spec resistive touch screen that's very responsive as long as you don't chew your nails.
Back to top
View user's profile Send private message
secretkillerofnames



Joined: Mar 25, 2013
Posts: 63
Location: Brisbane

PostPosted: Mon Apr 29, 2013 8:38 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

So that is a yes for Windows 8?
I'm contemplating getting a tablet to use the editor with NM1 Rack.
Any other reports / issues?
Back to top
View user's profile Send private message
Vader77



Joined: Nov 19, 2010
Posts: 26
Location: Death Star

PostPosted: Tue May 14, 2013 4:39 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

secretkillerofnames wrote:
So that is a yes for Windows 8?
I'm contemplating getting a tablet to use the editor with NM1 Rack.
Any other reports / issues?


I use mine with an Acer z5600 touch screen with win8, its a bit clunky with sliders but buttons work ok.

The trick is lowering the resolution so the parameters are easier touch as such.

I still think the Itronix gobook works better tho you need a good fingernail to press on the resistive screen.
Back to top
View user's profile Send private message
secretkillerofnames



Joined: Mar 25, 2013
Posts: 63
Location: Brisbane

PostPosted: Tue May 14, 2013 7:49 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Vader77 wrote:


I still think the Itronix gobook works better tho you need a good fingernail to press on the resistive screen.


I think those GoBooks are a stateside phenomenon only. Haven't seen any evidence of them down here in Australialand. Very Happy

I plan to get a cheap Win8 tablet - so long as it has the USB to run my MIDI interface I figure it would be useful to integrate with my NM 1 rack.

Good news!
Back to top
View user's profile Send private message
secretkillerofnames



Joined: Mar 25, 2013
Posts: 63
Location: Brisbane

PostPosted: Tue May 14, 2013 9:48 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Thinking either the Asus EEE Pad ME400C or the Acer Iconia W510 might do the job.
Back to top
View user's profile Send private message
secretkillerofnames



Joined: Mar 25, 2013
Posts: 63
Location: Brisbane

PostPosted: Fri May 17, 2013 3:32 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

A question for those of you using touch-screens...

I'm having issues connecting the red square outputs to red circular inputs. Using a stylus with the Iconia tablet it is possible to connect other types of connection (though magnification helps) but seems it wont connect the OSC outputs whatever I do. I've managed to get a cable coming from the square outs but it never creates a connection.
Anyone have any work-arounds?

Seems the same problem exists with the G2 demo. If i plug a mouse in it works and I also get to see the little plug icon.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [7 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
mps board

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use