electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  mosc Live music with Twyndyllyngs - Bill Fox and Howard Moscovitz
Please visit the chat
 Forum index » Instruments and Equipment » Nord Lead and Nord Wave synths
Nord Lead 2x without internal voltage switch?!
Post new topic   Reply to topic Moderators: Wout Blommers
Page 1 of 1 [4 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
moogoogle



Joined: Sep 09, 2013
Posts: 2
Location: Gold Coast

PostPosted: Mon Sep 09, 2013 9:30 am    Post subject: Nord Lead 2x without internal voltage switch?! Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hello, I'm importing a Nord lead 2x from Japan to Australia. The vendor has informed me that the transformer is regulated at 100v for the specific Nord Lead 2x model which is manufactured for usage in Japan only and does not have a voltage switch for usage under 220v. Can someone confirm if such models were ever manufactured? From my knowledge all Lead 2x models have a voltage switch for the power supply, pls advise if this is the case.

MANY THANKS!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20480
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 147
G2 patch files: 318

PostPosted: Mon Sep 09, 2013 9:39 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi moogoogle - I'd ask Clavia ...
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
moogoogle



Joined: Sep 09, 2013
Posts: 2
Location: Gold Coast

PostPosted: Mon Sep 09, 2013 8:50 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Blue Hell wrote:
Hi moogoogle - I'd ask Clavia ...


Wrote to them. Just thought someone might know! Cool
Back to top
View user's profile Send private message
Wout Blommers



Joined: Sep 07, 2003
Posts: 4509
Location: The Hague - The Netherlands
Audio files: 123
G2 patch files: 12

PostPosted: Thu Sep 12, 2013 7:52 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Are you sure it is a NordLead2X? Have you seen the instrument?
NordLead(1) and NordModular Classic (dating before 1998) were build without a switch, but you could change by sodering different connections...

Wout
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Wout Blommers
Page 1 of 1 [4 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Instruments and Equipment » Nord Lead and Nord Wave synths
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use