electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Instruments and Equipment » WREN
AmMod
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [3 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
Wobble



Joined: Feb 11, 2017
Posts: 70
Location: Denmark
Audio files: 1

PostPosted: Sun Feb 12, 2017 10:38 pm    Post subject: AmMod
Subject description: Question on its use
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I have a sinus signal feed into a rectifier with "full wave".
I use that to control the amplitude modulation in an AmMod.
The AmMod mod amount is set to 1 and offset to 0, and no ring.

Still when the input absolute sinus from the rectifier is zero, I don't get zero output. Its like its still offset by some. (looked at the output in Audacity)

Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.

I verified that the rectifier outputs as I want, and it does, so its the AmMod that does not output what I want.

In this picture can be seen at top the sound I want to make, and below it the output from the attached patch:

Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.

Any suggestions on what I am doing wrong?


AmMod.wren
 Description:
This is the simple setup I have.

Download
 Filename:  AmMod.wren
 Filesize:  4.76 KB
 Downloaded:  387 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 23010
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 243
G2 patch files: 319

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 2:31 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

The signal type for the mod input is set to bipolar while you are using an unipolar input signal. This is the triangle near the mod input.
_________________
Jan
also .. could someone please turn down the thermostat a bit.
Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Wobble



Joined: Feb 11, 2017
Posts: 70
Location: Denmark
Audio files: 1

PostPosted: Mon Feb 13, 2017 4:11 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

did the trick, thank you.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [3 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Instruments and Equipment » WREN
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use