electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  PHOBoS presents Sim Biosys (EM mix)
  PHOBoS Tales of the Golden Teacher
  PHOBoS presents Music by HrastProgrammer (feat. Terence McKenna)
  Faux Pas Quartet and friends Music From Last Thursday
Please visit the chat
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
(Solved) start/stop a loop in my G2 from external sequencer
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [4 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
Akum420



Joined: Jul 22, 2009
Posts: 50
Location: Québec
Audio files: 3
G2 patch files: 11

PostPosted: Fri Aug 07, 2009 4:10 am    Post subject: (Solved) start/stop a loop in my G2 from external sequencer Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi,

How can I start/stop a loop in my G2 when I press play/stop in my main sequencer (Cubase SX3) ?

In my patch, my ClkGen source is on "Master". In my G2, system/MIDI Clk Recvl is turn to "On". Can I have to add another module if I want my G2 run at the same bpm from the main external sequencer ? Someone have a exemple ? Thank you.

Edit : In the editor, Synth/Synth Settings, "ignore external clock" is unchecked. My Access Virus and my ESX (Korg) are sync in slave (Master : Cubase) without problem.

Last edited by Akum420 on Mon Aug 10, 2009 1:37 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Akum420



Joined: Jul 22, 2009
Posts: 50
Location: Québec
Audio files: 3
G2 patch files: 11

PostPosted: Sat Aug 08, 2009 10:37 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

When the G2 is sync (slave), the tempo box (in the editor) turn to red and the tempo is sync to the master... but damn...what I do wrong ? the tempo box don't turn to red for me. Can I have to add #cc 80 (assigned to start/stop) and send it to my G2 ?
Back to top
View user's profile Send private message
Antimon



Joined: Jan 18, 2005
Posts: 3694
Location: Sweden
Audio files: 269
G2 patch files: 96

PostPosted: Sun Aug 09, 2009 2:31 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hmm, it should work for when you do as you describe. Just to check: have you connected your computer to your G2 with a MIDI cable? The G2 can't be synced like this over USB.

When you have this working, there is an output on the ClkGen module that says "Clk active". You can use this to react to start/stop events from the clock master.

/Stefan

_________________
Antimon's Window
@soundcloud @Flattr home - you can't explain music
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Akum420



Joined: Jul 22, 2009
Posts: 50
Location: Québec
Audio files: 3
G2 patch files: 11

PostPosted: Sun Aug 09, 2009 12:22 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

yes my g2 is connected to my pc with MIDI cable. I use a surface control (Novation Remote 25) to control my G2 too and it's work fine... All my gear is connected to a MOTU MIDItimepiece 8x8. Can you send me a working patch please to test it ? Does anyone have an idea ?


Edit : Solved. The problem was in the sync setting in Cubase. I forgot to check my G2 MIDI channel. Cya!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [4 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use