electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  Rob Adventures in Sound
Please visit the chat
 Forum index » Instruments and Equipment » Nord Lead and Nord Wave synths
unknown function nord rack 2x
Post new topic   Reply to topic Moderators: Wout Blommers
Page 1 of 1 [6 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
sontag



Joined: Nov 30, 2012
Posts: 4
Location: Spain

PostPosted: Fri Nov 30, 2012 2:16 am    Post subject: unknown function nord rack 2x
Subject description: the unit make anything I think it shouldn't do
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I don't know the OS of the unit, I don't know how to see it. The computer OS is win 7. I use cubase 5.
The problem is: when I change a parameter of part D, also change this parameter in part B an C. I read the manual, and I don't find this function.
Thank you very much.
Back to top
View user's profile Send private message
sontag



Joined: Nov 30, 2012
Posts: 4
Location: Spain

PostPosted: Sun Dec 02, 2012 1:11 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

The function SHIFT+PROGRAM CONTROL if I select C.of the problem solve. The function I suppose is Control Change, that now I can control each part A, B, C, D independently. But the problem now is when I want to record a control change to make an automation in the Daw affect 3 or more parts. Is the unit broke or it is normal?
Back to top
View user's profile Send private message
Roland Kuit



Joined: Sep 29, 2003
Posts: 1070
Location: The Netherlands/Sweden
Audio files: 8
G2 patch files: 126

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 2:38 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi Sontag,
I think you have the slots A-D on the same midi channel. You can change that with the dropdown menue in your editor;
Synth:
Synth settings.
But also within your hardware as stand alone.

_________________
Roland Kuit
----------------------------
research, synthesis, sound design
http://rolandkuit.com/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
sontag



Joined: Nov 30, 2012
Posts: 4
Location: Spain

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 4:29 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

It isn't the same chanel selected in the secuencer, and it's not the same chanel of diferent parts in the clavia nord lead. I don't if you mean this or another thing. What do you mean: "But also within your hardware as stand alone"?
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Roland Kuit



Joined: Sep 29, 2003
Posts: 1070
Location: The Netherlands/Sweden
Audio files: 8
G2 patch files: 126

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 4:34 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

You posted this under the Clavia Nord Modular. So I thought you were talking the NM. Sorry. I don't have a Nord Lead.
_________________
Roland Kuit
----------------------------
research, synthesis, sound design
http://rolandkuit.com/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20280
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 11:55 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Heh, had not seen that before - moved it.
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Wout Blommers
Page 1 of 1 [6 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Instruments and Equipment » Nord Lead and Nord Wave synths
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
emSynth

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use