electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Clavia Nord Modular » G2 FAQ
I need help!
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [9 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
Nitzhofreak



Joined: Jan 29, 2009
Posts: 4
Location: Jonatahn

PostPosted: Sat Jan 31, 2009 3:25 am    Post subject: I need help!
Subject description: I get no Sound.
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hey there,

I got a problem. I installed the Nord Modular G2(demo) from the clavia website. I create a OSCA and a Stereo Output I link them together but I don't hear any sound and the Virtual Led's on the output do not blink. Why do I hear no sound? I would be greatful about your help.

PS: I cant click the virtual Keyboar, too.
Back to top
View user's profile Send private message
Wout Blommers



Joined: Sep 07, 2003
Posts: 4509
Location: The Hague - The Netherlands
Audio files: 123
G2 patch files: 12

PostPosted: Sat Jan 31, 2009 5:01 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Set up Audio/Midi?

No mutes, also at PatchLevel?

Wout
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Nitzhofreak



Joined: Jan 29, 2009
Posts: 4
Location: Jonatahn

PostPosted: Sat Jan 31, 2009 5:08 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

what do you mean with set up audio/midi and no i deactivated mute at the patch level. But I really wonder why i can't click the virtual keyboard.
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20480
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 147
G2 patch files: 318

PostPosted: Sat Jan 31, 2009 5:36 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

In the setup menu there is an item audio/midi - you have to enable audio there for one of your sound outputs. As long as that's not done there will be no sound and no lights either.
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20480
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 147
G2 patch files: 318

PostPosted: Sat Jan 31, 2009 5:38 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Oh and welcome of course.
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Nitzhofreak



Joined: Jan 29, 2009
Posts: 4
Location: Jonatahn

PostPosted: Sat Jan 31, 2009 5:58 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

thank you but in the setup menu theres only one item its called "options" when i click at the options below the Setup menu i can only change the cable style or the knob control way but there is nothing about audio or midi. Ahhh im gettin real angry.

But thx to everybody for your help.
Back to top
View user's profile Send private message
Wout Blommers



Joined: Sep 07, 2003
Posts: 4509
Location: The Hague - The Netherlands
Audio files: 123
G2 patch files: 12

PostPosted: Sat Jan 31, 2009 6:06 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I assume the computer has a sound device?
If this is not present in the Set Up menu, you better de-install, download the Demo again and install it again...

Are you sure you downloaded the Demo? Is there red lettering DEMO in the background. If not, you downloaded the Editor by mistake.

Wout
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Nitzhofreak



Joined: Jan 29, 2009
Posts: 4
Location: Jonatahn

PostPosted: Sat Jan 31, 2009 6:09 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

yes thats true i downloaded the editor
Back to top
View user's profile Send private message
Wout Blommers



Joined: Sep 07, 2003
Posts: 4509
Location: The Hague - The Netherlands
Audio files: 123
G2 patch files: 12

PostPosted: Sat Jan 31, 2009 6:33 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Jonatahn: Trinidad, USA or Malawi?

Wout
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [9 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » G2 FAQ
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use