electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  Faux Pas Quartet and friends Music From Last Thursday
Please visit the chat
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
Headphone routing
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
AngusHastie



Joined: Aug 04, 2004
Posts: 136
Location: London, England
Audio files: 2
G2 patch files: 15

PostPosted: Tue Nov 16, 2004 10:41 am    Post subject: Headphone routing Reply with quote  Mark this post and the followings unread

If I assign a sound to output 3/4, it comes out of the 3/4 outputs ok but you can't hear it through the headphone jack. I want to be able to assign a metronome click to 3/4 and front-of-house sounds to the 1/2 output pair to go through the PA, with our drummer getting both in a headphones mix. Is this possible to do without resorting to an external hardware mixer?
Cheers, Angus
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Fozzie



Joined: Jun 04, 2004
Posts: 875
Location: Near Wageningen, the Netherlands
Audio files: 8
G2 patch files: 49

PostPosted: Tue Nov 16, 2004 11:52 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

AFAIK, it is a fixed hw routing of outputs 1&2 to the headphones. So for your problem, wouldn't it be possible to permanently switch the use of your outputs: 1&2 click for drummer, 3&4 to FOH?

Edit: didn't read well Embarassed , you should mix output 3&4 signals in your patch with the click on 1&2, and feed this through the headphone out to the drummer. That way you have a mix with click for the drummer, FOH signal on 3&4 w/o click, and no hardware mixer. It does involve a little repatching.
Back to top
View user's profile Send private message
AngusHastie



Joined: Aug 04, 2004
Posts: 136
Location: London, England
Audio files: 2
G2 patch files: 15

PostPosted: Tue Nov 16, 2004 6:35 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

So if I understand correctly, in order to give my drummer some of the actual FOH sounds as well as the click, I'd have to add a mixer module to my patches that take some of the 3/4 mix and mix it with the click on 1/2, right? Or alternatively, I suppose I could get a mono jack for the headphones, route the click to say 3 and just plug the phones into 3 and also add another output module to my patches to send a copy of the FOH sounds to 3...
Or maybe just record the whole lot on mini disc and hit play! Confused
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jamos



Joined: Jun 01, 2004
Posts: 470
Location: Eugene, Oregon, USA
Audio files: 4
G2 patch files: 36

PostPosted: Tue Nov 16, 2004 6:59 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

If you're going to have your drummer use headphones, it makes sense to have a separate headphone mixer and amp. Because -

- The level of the G2's phone output may not be high enough. I know that it isn't for me; I use my external mixer when I use headphones.

- The drummer probably will want to adjust the click volume independently of the synth volume.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
AngusHastie



Joined: Aug 04, 2004
Posts: 136
Location: London, England
Audio files: 2
G2 patch files: 15

PostPosted: Wed Nov 17, 2004 2:48 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Good points. I think you're right. Simplifies the whole patching process too.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use