electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
<on air> Faux Pas Quartet and friends Music From Last Thursday
Please visit the chat
 Forum index » Instruments and Equipment » Alesis Andromeda
a6 vs ableton
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [4 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
spier



Joined: Dec 15, 2009
Posts: 5
Location: Austrralia

PostPosted: Wed Aug 18, 2010 2:47 am    Post subject: a6 vs ableton Reply with quote  Mark this post and the followings unread

hey guys ,

im using ableton 8 atm and i have the a6 pluged into my laptop through one of those alesis MIDI to USB cables .. so far so good , i can type in the midi comands and everything works fine ..
EXCEPT ..
for some reason ( maybe because im a noob ) , i cant get any sound off the a6 whenever i put a compressor , or an eq , or anything really on the midi track the a6 is sitting on .. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
very annoying , i can record everything in audio and do it then , but its VERY annoying since it doesnt allow me to do any real live editing on what im doing .. Sad
has anyone else experienced this problem with the a6 or any other synths ? any way around it ?

thanks heaps ,
god bless Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message
purpurkatten



Joined: May 27, 2005
Posts: 131
Location: right here

PostPosted: Thu Aug 19, 2010 10:34 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hello!

At first when I read your post "I can´t get any sound off the A6 whenever I put a compressor ... on the midi track the A6 is sitting on" I was afraid you didn´t know the difference between midi and audio. But, as far as I understand, when you try to record audio, it works for you. So what you´re after is to record midi and audio at the same time and be able to go back and edit midi if needed and then re-record the audio.

For this, have you tried inserting an "External instrument" to the track and get both audio and midi recorded at the same time? External instrument is one of the included Live "instruments" that you find in the Live Device Browser to the left.

That´s a way to do it. Unfortunately, "External instrument" may give you some timing issues with the A6. For example, when I record arps with the A6 as an External instrument in Live, the arps get screwed up.

Because of this, I used to record both midi and audio at the same time, using a midi track and an audio track separately. Since I´ve lately, for some reason I don´t know, have had some problems getting the A6 to just play the midi I´ve recorded, I´ve skipped that and now I just record audio from the A6. When needed I change the audio directly with Melodyne editor.

Sorry couldn´t help you more. Let me know how you sort it out.

_________________
All A6 programming pros, don´t hesitate to put together your best patches and make them available on the Internet! If you´d like to charge a reasonable fee for others to download them, that is fine by me! The more attention and patches and community for the Andromeda, the better!
Back to top
View user's profile Send private message
spier



Joined: Dec 15, 2009
Posts: 5
Location: Austrralia

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 5:33 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

found out what the issue was , had this external mixxer in my soundcard turned on .. so even when i had the ext instrument track on ableton with no output i was still getting the signal =P
thanks tho man
Back to top
View user's profile Send private message
purpurkatten



Joined: May 27, 2005
Posts: 131
Location: right here

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 11:37 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Glad it turned out well.
_________________
All A6 programming pros, don´t hesitate to put together your best patches and make them available on the Internet! If you´d like to charge a reasonable fee for others to download them, that is fine by me! The more attention and patches and community for the Andromeda, the better!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [4 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Instruments and Equipment » Alesis Andromeda
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
AmbiphonicDSP

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use