electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
editor not recognizing micro modular
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [1 Post]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
christaylor415



Joined: Apr 28, 2011
Posts: 3
Location: san francisco

PostPosted: Sun May 15, 2011 8:12 pm    Post subject: editor not recognizing micro modular
Subject description: osx 10.5.8/firewire audiophile/EditorMacOSXD5
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

thanks for answering my last question.

when i first brought home my micro modular it took me some time but eventually i got EditorMacOSXD5 and my micro modular to communicate. besides occasionally shutting down i could edit patches with no problems, and the editor, firewire, and micro modular had no problem communicating.

recently though, the connection stopped working. i wish i could remember what i did before it stopped but i can't unfortunately. i've been able to send MIDI notes to it, both from my keyboard and from my computer, but my editor hasn't displayed the patches whatsoever. when i go to MIDI setup on the editor it says (under port 1) "In: Firewire Audiophile Out: Firewire Audiophile Status: Still looking..."

i've tried reinstalling it, tried using Nomad (seemed to have the same problem), reinstalling my driver, and double checked my midi cables (hook up and if they're functional, both seem fine) and i've had no luck.

i've looked around in the archives and i've tried most of the things suggested. any help is greatly appreciated. thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [1 Post]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use