electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  EdisonRex Edison's Electronic Review
  Twyndyllyngs Special Monday edition of Chez Mosc
Please visit the chat
 Forum index » DIY Hardware and Software » YuSynth
VC LFO2 will not sync/retrigger
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites
Page 1 of 1 [14 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
smokestacksproductions



Joined: Aug 24, 2012
Posts: 18
Location: USA

PostPosted: Tue Dec 25, 2012 5:29 pm    Post subject: VC LFO2 will not sync/retrigger Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I built the LFO2 and it works great except the sync input seems to have no effect at all. I am using the recommended tranny (BS170), and I have it oriented as shown in the component overlay on the project page. I have the capacitor soldered on the jack as well. where to start troubleshooting?
Back to top
View user's profile Send private message
Cardinen



Joined: Sep 15, 2009
Posts: 27
Location: Italy

PostPosted: Thu Dec 27, 2012 9:05 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

What's your sync source ??
Back to top
View user's profile Send private message
smokestacksproductions



Joined: Aug 24, 2012
Posts: 18
Location: USA

PostPosted: Thu Dec 27, 2012 9:59 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I am using a gate from my midibox seq. This gate works fine for my yusynth adsr's and my yusynth sample and hold clock, so I don't think the gate is the problem... but I'm open to any suggestions!
Back to top
View user's profile Send private message
marfoski



Joined: Jan 26, 2011
Posts: 25
Location: Italy

PostPosted: Thu Dec 27, 2012 11:56 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

That's an issue that's been addressed before. See http://electro-music.com/forum/topic-32340.html&highlight=lfo&start=25, notably the post by Thalassa. It's a problem that I have myself and AFAIK it's never been covered in full.
So I think that we need a definitive word of wisdom by Yves, if he will be kind enough to attend.
Back to top
View user's profile Send private message
smokestacksproductions



Joined: Aug 24, 2012
Posts: 18
Location: USA

PostPosted: Fri Dec 28, 2012 6:56 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I sent Yusynth a PM yesterday, hopefully we will hear from him soon!
Back to top
View user's profile Send private message
yusynth



Joined: Nov 24, 2005
Posts: 1222
Location: France

PostPosted: Sun Dec 30, 2012 11:05 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

What is the level of your trigger signal?
_________________
Yves
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
smokestacksproductions



Joined: Aug 24, 2012
Posts: 18
Location: USA

PostPosted: Sun Dec 30, 2012 6:55 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Trigger is 5v
Back to top
View user's profile Send private message
smokestacksproductions



Joined: Aug 24, 2012
Posts: 18
Location: USA

PostPosted: Wed Jan 02, 2013 12:03 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I am using a 5v trigger, I have also used a 5v gate, neither produces any result. Should I try a different tranny or something? Should I try a different value for the off-board capacitor?
Back to top
View user's profile Send private message
smokestacksproductions



Joined: Aug 24, 2012
Posts: 18
Location: USA

PostPosted: Thu Jan 03, 2013 10:15 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Does anyone have this working properly?
Back to top
View user's profile Send private message
yusynth



Joined: Nov 24, 2005
Posts: 1222
Location: France

PostPosted: Thu Jan 03, 2013 12:06 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Try with a 10V GATE signal.
_________________
Yves
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
smokestacksproductions



Joined: Aug 24, 2012
Posts: 18
Location: USA

PostPosted: Thu Jan 24, 2013 12:08 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

UPDATE!

I got it working, with 5v triggers actually, It started working after I installed a new power supply i built based on LM337/317 (my old one was base on 7915/7815)

This new power supply also fixed my problem of latch-up with the VCO's

I am so very happy with my YUSYNTH system and it's almost done!

Thanks so much!
Back to top
View user's profile Send private message
yusynth



Joined: Nov 24, 2005
Posts: 1222
Location: France

PostPosted: Thu Jan 24, 2013 12:34 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Probably you were drawing more power that could provide the 78xx/79xx...
_________________
Yves
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
rizoma



Joined: May 01, 2014
Posts: 1
Location: rome

PostPosted: Mon Aug 18, 2014 12:31 pm    Post subject: vclfo2 sync Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi I built a lfo2 and the sync seems to work, just one question: the sync is suppose to work as reset? I'm not sure if the current behavior is correct.
Regards
Back to top
View user's profile Send private message
yusynth



Joined: Nov 24, 2005
Posts: 1222
Location: France

PostPosted: Sat Aug 30, 2014 9:57 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Yes it gives a reset
_________________
Yves
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites
Page 1 of 1 [14 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » DIY Hardware and Software » YuSynth
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use