electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  mosc Back on the air tonight - Twyndyllyngs
Please visit the chat
 Forum index » DIY Hardware and Software » Ken Stone designs - CGS
CGS65 Tube VCA...Is the valve supposed to light up??
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites
Page 1 of 1 [3 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
mubase



Joined: Mar 24, 2011
Posts: 110
Location: London UK
Audio files: 5

PostPosted: Sat Aug 24, 2013 11:42 am    Post subject: CGS65 Tube VCA...Is the valve supposed to light up?? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi all. Smile
I have 2 CGS65 modules of which one I assembled today. Smile
I have given it power and the LEDS light up but I see no light from the Valve..is it supposed to light up?

_________________
There's a crack in everything...Thats how glue manufacturers make a living.
Back to top
View user's profile Send private message
sonicwarrior



Joined: Dec 22, 2005
Posts: 230
Location: Cologne, Germany

PostPosted: Tue Aug 27, 2013 5:54 am    Post subject: Re: CGS65 Tube VCA...Is the valve supposed to light up?? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

No, I built two without problems and neither of their tubes light up.
Back to top
View user's profile Send private message
mubase



Joined: Mar 24, 2011
Posts: 110
Location: London UK
Audio files: 5

PostPosted: Tue Aug 27, 2013 11:55 am    Post subject: re:valve Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Thanks. Thats good news. I've got it working except I have the problems described in Primate Synthesis' thread (noisy, HP effect and Thump..) I'm considering attempting the modifications...
I've tested it using A CGS48 VCO square wave output with a triangle wave LFO from the SN Voice. It kind of works but like I say, all the problems above....

_________________
There's a crack in everything...Thats how glue manufacturers make a living.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites
Page 1 of 1 [3 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » DIY Hardware and Software » Ken Stone designs - CGS
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use