electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  Rob Adventures in Sound
Please visit the chat
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
Would it be possible to make a GUI in M4L?
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [7 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Mon Feb 10, 2014 12:31 pm    Post subject: Would it be possible to make a GUI in M4L? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi all.

I was wondering, could it be possible to make the same modules in max for live to control the G2? So that there would be no need for the G2 Editor anymore.
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20533
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 147
G2 patch files: 318

PostPosted: Mon Feb 10, 2014 12:53 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Not sure if you saw http://electro-music.com/forum/topic-48872.html (start at the end maybe instead of the beginning of that thread) ... different solution, same idea.

Ah .. M4L is max I see just now.

I dont know if that one could be made to do USB?

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
brunov



Joined: Aug 03, 2011
Posts: 204
Location: delft
Audio files: 2
G2 patch files: 2

PostPosted: Mon Feb 10, 2014 1:13 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

On the G2 all the patching functions, adding modules cables and so on, are only accesible through usb.

I'm not a m4L expert, but don't think you can build a usb interface in that.

I'v build a Vst one time that controls the open source editor through tcpip, so in principle, it could be controlled by osc commands also. But you would need to have an editor running.

_________________
My old OS NMG2 editor : http://sourceforge.net/projects/nmg2editor/?source=directory
My new G2 editor FMX : http://www.bverhue.nl/g2dev/?page_id=17
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Tue Feb 11, 2014 12:54 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Ok i see. but if say the editor program was on, maybe it would be possible to make max msp modules have them saved in ableton?

theres a way to link modules together in ableton now..

http://www.synthtopia.com/content/2014/02/10/dope-matrix-puts-a-modular-synthesizer-into-ableton-live/

would be super cool to make your environment in ableton, in your daw.
Back to top
View user's profile Send private message
adnauseam



Joined: Mar 27, 2013
Posts: 142
Location: Manitoba, Canada

PostPosted: Tue Feb 11, 2014 6:36 pm    Post subject: I saw this.. Reply with quote  Mark this post and the followings unread

But it left a little bit to be desired.
You've gotta have one of the supported control interfaces... for one Smile
Back to top
View user's profile Send private message
wheely



Joined: Sep 21, 2010
Posts: 82
Location: scotland
G2 patch files: 1

PostPosted: Tue Feb 11, 2014 7:12 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

na, if its possible now to use 'patch' cables to connect ableton module and max patches in this manner then it could be possible to make a G2 environment, if you knew how.. without one of those 3 interfaces
Back to top
View user's profile Send private message
adnauseam



Joined: Mar 27, 2013
Posts: 142
Location: Manitoba, Canada

PostPosted: Tue Feb 11, 2014 7:32 pm    Post subject: Why I say.. Reply with quote  Mark this post and the followings unread

that it "leaves something to be desired" is because the visual patching is abdicated to some sort of matrix style connections. It's likely that everything is connected to everything and pressing those buttons opens/closes virtual switches between them. So in a sense it's semimodular.

Max/M4L itself is actually a great place to do some modular experiments. In fact I believe there are or have been projects designed to mimic the Nord Modular "way" of synthesis.

One I've come across recently (although I can't say if it's "Nord-like") is called BEAP.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [7 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use