electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
rnd in sequencer not working ! Help !
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [12 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
fatcode



Joined: Jan 04, 2013
Posts: 6
Location: York UK

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 1:41 pm    Post subject: rnd in sequencer not working ! Help ! Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi, getting back on the G1 after some time. Forgot after many year how great this machine is.

I'm trying to get the CtrlSeq1 module to generate a random sequence in the patch below but I just get a straight line - I'm I missing something ?

I click the rnd button but nothing the sequence is a straight line

Also Clr does not restore values at 0.... what's going on ? Did I miss some setting ?

I'm on mac under snow leopard using the beta editor for OSX


Patch 12a.pch
 Description:

Download
 Filename:  Patch 12a.pch
 Filesize:  1.29 KB
 Downloaded:  40 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20282
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 2:04 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

welcome fatcode

Not sure what you mean ... opened the patch here and the rnd and clr buttons on CtrlSeq1 work just fine here, even when I have no connection between editor and synth.

I'm not aware of any setting that could be wrong to prevent this from working ...

And when I opened the patch first time here the sequencer had some pattern - not a straight line ...

This was on a PC of course Confused

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
fatcode



Joined: Jan 04, 2013
Posts: 6
Location: York UK

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 2:18 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi, thanks for trying - I don't have a PC at hand so I cannot try.

I'm wondering is it's a bug on the editor - hopefully someone with a mac will try it
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20282
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 2:28 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I have a Mac, but dont have the NM Classic software installed on it ... and it seemed a bit messy to do so ... if not I could give it a try, although I don't have it set up for MIDI.
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
fatcode



Joined: Jan 04, 2013
Posts: 6
Location: York UK

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 2:38 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I use rosetta to run the Clavia editor on Snow Leopard - very easy to set up with the midisport

I've opened the patch with nomad and in Nomad there is no rnd buton at all !
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20282
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 3:36 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hmm, seems not possible on 10.5 ...
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
varice



Joined: Dec 29, 2004
Posts: 711
Location: Northeastern shore of Toledo Bend
Audio files: 22
G2 patch files: 49

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 5:28 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Blue Hell wrote:
...Not sure what you mean ... opened the patch here and the rnd and clr buttons on CtrlSeq1 work just fine here, even when I have no connection between editor and synth...


Hmm, that seems odd to me. The random and clear functions should occur in the DSP code on the hardware, not in the Editor. I don't have a G1 setup (or even a Mac) to test that, but I can verify that the PC G2 Editor does *not* randomize or clear the sequencer without the synth connected.

_________________
varice
Back to top
View user's profile Send private message
fatcode



Joined: Jan 04, 2013
Posts: 6
Location: York UK

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 5:38 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I gave it a go on my girlfriend's PC laptop and everything seems to work ok- hmmm must be the beta editor

Anyone using the OS X editor on Snow Leopard out there that can help ?
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20282
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 6:15 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

varice wrote:
I can verify that the PC G2 Editor does *not* randomize or clear the sequencer without the synth connected.



Shocked

Laughing , it does here tho, how weird Confused

Anyway .. fatcode, does the "Synth" menu work for you on the Mac?

that one will work here only when the NM is connected.

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
varice



Joined: Dec 29, 2004
Posts: 711
Location: Northeastern shore of Toledo Bend
Audio files: 22
G2 patch files: 49

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 8:10 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

fatcode wrote:
I gave it a go on my girlfriend's PC laptop and everything seems to work ok- hmmm must be the beta editor.


I see that you found an old post about this:

http://electro-music.com/forum/topic-20027.html

So, it looks like it is a bug with the beta G1 Editor.

I’m curious though. The PC G1 Editor can do these functions without the synth connected (while the G2 Editor cannot). But, can you assign the rnd and clr buttons to front panel knobs and trigger these functions without the G1 Editor connected to the synth?

_________________
varice
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20282
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 143
G2 patch files: 318

PostPosted: Sat Jan 05, 2013 4:09 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

varice wrote:
G2


why did I not read that yesterday ... sorry for the confusion.

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
fatcode



Joined: Jan 04, 2013
Posts: 6
Location: York UK

PostPosted: Sat Jan 05, 2013 6:11 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I connected the modular via PC on Virtual box - seems to be working ok there (it might be a way to use the G1 under Lion )

Well, it must be a bug in the OS X editor

I'll try to find out if I can get the rnd seq working with a knob
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [12 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
mps board

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use