electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  Jez Adventures in Sound
Please visit the chat
 Forum index » DIY Hardware and Software » The Repair Shop
roland sh5 lfo2 failing
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [4 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
9 volts



Joined: Jul 15, 2012
Posts: 25
Location: Au

PostPosted: Thu Jan 23, 2014 4:02 pm    Post subject: roland sh5 lfo2 failing Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi there, I wonder if anyone can can help me. My sh5 lfo2 seems to be beginning to fail. Basically the rate slider seems to work but with random results. This morning when I turned it on the rate started fast then slowed down, maybe also a little irregular in its rhythm. I had a lot at the circuit and it looks like there is a electrolytic capacitor in there. So maybe I will replace this one. Just wondering if anyone has experienced this?Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
State Machine
Janitor
Janitor


Joined: Apr 17, 2006
Posts: 2744
Location: New York
Audio files: 24

PostPosted: Mon Jan 27, 2014 6:17 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hmmm, the slider may be your smoking gun. More likely to fail than the capacitor.

Bill
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
9 volts



Joined: Jul 15, 2012
Posts: 25
Location: Au

PostPosted: Thu Jan 30, 2014 4:35 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Thanks, I quickly sprayed in some contact cleaner into the pot and it has almost fixed it. So this is definately the problem. Thanks again
Back to top
View user's profile Send private message
State Machine
Janitor
Janitor


Joined: Apr 17, 2006
Posts: 2744
Location: New York
Audio files: 24

PostPosted: Thu Jan 30, 2014 10:02 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

OK good. Your most welcome. Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [4 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » DIY Hardware and Software » The Repair Shop
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use