electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  Just in: Chez mosc with Twyndyllyngs tonight... Chez Mosc
Please visit the chat
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Micro Modular Stuck In A Loop?
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [2 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
Redline



Joined: Nov 07, 2013
Posts: 30
Location: UK

PostPosted: Sun May 13, 2018 10:31 am    Post subject: Micro Modular Stuck In A Loop? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Got a strange issue with my Micro Modular that's just started up while I was playing around with some patches today.

It seems to be endlessly sending out a short sysex command over the PC Out port:

$F0 $33 $50 $06 $00 $39 $00 $04 $00 $00 $00 $00 $00 $00 $36 $F7

Which causes the editor to report "MIDI Out Of Memory". It asks me to re-enable the MIDI ports but that doesn't help. Seems to be stuck in a loop of some sort.

Not seen this before, anyone know what the problem is?

EDIT: Managed to get enough time before the editor kicked me out to get a "problem with morph group" error message. Deleted the morphs, saved the patch to my desktop and then loaded it back to the Nord. Editor seems OK now.

Never seen this behaviour before, seems like I managed to created a corrupted morph somehow... Anyone else seen this (or know how to avoid it?)
Back to top
View user's profile Send private message
Redline



Joined: Nov 07, 2013
Posts: 30
Location: UK

PostPosted: Tue May 15, 2018 12:33 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I guess it's the same thing as in this post:

http://electro-music.com/forum/post-357194.html#357194

sebiiksbcs wrote:
SamAndrew wrote:
Okay, no one replied but I figured this out on my own. The error was due to some kind of glitch in the patch. I had to recreate the patch and immediately save it to the Nord (overwriting the faulty patch). This fixed the problem.


Did anyone find out how these glitches get in? Just so I can avoid doing it again...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [2 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use