electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » DIY Hardware and Software » YuSynth
Yu Synth Moog VCF No Audio
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites
Page 1 of 1 [2 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
mypetkiwi



Joined: Sep 08, 2018
Posts: 1
Location: New Zealand

PostPosted: Sun Sep 09, 2018 2:46 am    Post subject:  Yu Synth Moog VCF No Audio
Subject description: Working on Perf board, second circuit, same problem. Going insane.
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I have begun the journey down the rabbit hole of DIY with the Moog VCF from Yusynth, I'm going a little mad. Here's a link: http://www.yusynth.net/Modular/EN/MOOGVCF/index.html

I've been trying to get this circuit to function for the last month and man, have I hit a brick wall. I've got no sound out of the filter at all, except for a bit of very low floor noise. I made it the first time on a piece of perf board that was a bit small, so it was very messy and hard to see signal flow from a glance, the first one did not make any sound. This one I soldered up hoping it would work, and if not, at least it'd be easy to troubleshoot. I've checked it with a multimeter many times, checked it visually many more, and I can't for the life of me figure out what I'm doing wrong, as like the first circuit, this one also makes no noise.

The current flows through half of the circuit, but never appears to reach the ladder, as there's never any sound coming from the output.

In terms of differing components from the original, I'm using regular log pots instead of rev log and I've shifted some things around in the circuit to make it fit, wiring is the same as the original schematic, all ICs and Transistors are as suggested.

There is 15v running through the circuit from my power supply, ground goes to AC ground.

Here's some voltage measuring I've done on the 3 ICs and 7 transistors:

If anyone could please lend their expertise I'd really appreciate it, I really don't want to have to shove this thing in a drawer and start something else, as it's my first piece of real audio equipment I've made.

Also, here's a list of voltage readings, just ask and I can do some more on different components.


U1 3046:
1. 0.186v
2. 0v
3. 0.165v
4. 0v
5. 0.175v
6. 0v
7. 0v
8. 0v
9. 0v
10. 0v
11. 0v
12. 0v
13. 0v
14. 0v

U2 3046:
1. 0.853
2. 0.926
3. 1.644
4. 0.825
5. 0.230
6. 0.139
7. 0.824
8. 0v
9. 0.270
10. 0.928
11. 0.852
12. 14.97v
13. 14.97v
14. 14.97v

U3 TL072:
1. 1.273
2. 1.259
3. 0
4. 14.97
5. 0
6. 1.068
7. 1.479
8. 0

Q1 BC557:
C:14.97
B:0
E:0

Q2 BC547:
C: 0.228
B: 0
E: 0.234

Q3 BC547:
C: 0.202
B: 0
E: 0.202

Q4 BC547:
C: 0.224
B: 0
E: 0.220

Q5 BC547:
C: 0.191
B: 0
E: 0.180

Q6 BC547:
C: 0
B: 0
E: 0.237

Q7 BC547:
C: 0
B: 0
E: 0.184


DSCF1529.JPG
 Description:
Photo of top of circuit
 Filesize:  5.04 MB
 Viewed:  8 Time(s)
This image has been reduced to fit the page. Click on it to enlarge.

DSCF1529.JPG



DSCF1526.JPG
 Description:
Photo of circuit wiring on the bottom
 Filesize:  5.47 MB
 Viewed:  9 Time(s)
This image has been reduced to fit the page. Click on it to enlarge.

DSCF1526.JPG



Superimposed.jpg
 Description:
Photo of both sides super imposed in Photoshop, to make it easier to see.
 Filesize:  3.39 MB
 Viewed:  8 Time(s)
This image has been reduced to fit the page. Click on it to enlarge.

Superimposed.jpg


Back to top
View user's profile Send private message
icnagy



Joined: Jan 29, 2017
Posts: 4
Location: Glasgow, UK

PostPosted: Sun Sep 09, 2018 3:52 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

U3 TL072 pin 4 and 8 looks wrong to me.

Pin 4 should be -VCC (-15V)
Pin 8 should be +VCC (+15V)


See http://www.ti.com/lit/ds/symlink/tl072.pdf (Page 5)[img][/img]


Screen Shot 2018-09-09 at 11.55.26.png
 Description:
Part of the schematic showing U3s power connections.
 Filesize:  35.93 KB
 Viewed:  296 Time(s)

Screen Shot 2018-09-09 at 11.55.26.png


Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites
Page 1 of 1 [2 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » DIY Hardware and Software » YuSynth
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use