electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  Jez Adventures in Sound
Please visit the chat
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
How To Record Automation IN DAW (Cubase)
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [3 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
Audiodidakt



Joined: Jul 30, 2009
Posts: 12
Location: Munich

PostPosted: Wed Aug 17, 2011 2:07 am    Post subject: How To Record Automation IN DAW (Cubase) Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi There,

How can i record an automation in my DAW.

lets say i wht to draw a cutoff line, not to tweak it realtime by recording!?

i use cubase 5

motu ultralite mk3 ( midi in and out)

thx
Back to top
View user's profile Send private message
exeterdown



Joined: Oct 13, 2013
Posts: 26
Location: Melbourne, Australia
G2 patch files: 1

PostPosted: Sun Dec 29, 2013 3:56 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I take it you're trying to control the cutoff of a filter on the G2.

On the G2 you can load a Midi CC receive module in next to your filter, then just connect them. From Cubase just draw an automation line into the CC number which corresponds to the CC receive module on the G2 and make sure they're on the same channel.

If you need a more detailed description of where to find all these things in both systems just ask. The more detailed and specific the question the better the answer.
Back to top
View user's profile Send private message
Antimon



Joined: Jan 18, 2005
Posts: 3682
Location: Sweden
Audio files: 266
G2 patch files: 96

PostPosted: Thu Jan 02, 2014 3:55 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Cool gravedigger post. Smile

I just wanted to butt in and mention that you don't need the midi receive module for straight CC -> knob midi control. Right click the freq knob, and then go to midi -> assign... In the dialog that opens select a CC number and from then on MIDI CC messages received with that control number will control the freq knob.

_________________
Antimon's Window
@soundcloud @Flattr home - you can't explain music
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [3 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use