electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » DIY Hardware and Software » Klee sequencer
Variable Range issue
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites, Uncle Krunkus, v-un-v
Page 1 of 1 [7 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
boterham



Joined: Feb 17, 2016
Posts: 4
Location: amsterdam

PostPosted: Wed Feb 17, 2016 5:13 am    Post subject: Variable Range issue
Subject description: help appreciated
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hey there!

Just finished building the Klee, great machine!

I made a mistake when i first powered it up, I had U6 (TL072) backwards... Not the smartest thing to do. I replaced it with a new one, everything seems to be working fine except Variable Range.

The LED turns on when I switch the range with to internal, but I get an interval of about a semitone, regardless of the Variable Range pot setting. R33 is 1k.

Also, when I connect an LFO to the range input and switch the range switch to external, the LED blinks at the rate of the LFO, but I can't hear it change the range.

Which other parts could I have damaged and should I replace to get it working? Help is appreciated!

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
boterham



Joined: Feb 17, 2016
Posts: 4
Location: amsterdam

PostPosted: Sat Apr 30, 2016 10:20 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Anyone?
Back to top
View user's profile Send private message
prgdeltablues



Joined: Sep 25, 2006
Posts: 222
Location: UK
Audio files: 12

PostPosted: Mon May 02, 2016 3:17 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I'd suspect U7 as well - its max input current is 10mA, and with U6 reversed, you might have exceeded that.

Peter
Back to top
View user's profile Send private message
Grumble



Joined: Nov 23, 2015
Posts: 777
Location: Netherlands
Audio files: 23

PostPosted: Mon May 02, 2016 3:56 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

It would be very helpful to use a link to the schematics used in the equipment you have built, because now if somebody is willing to help he or she has to google what it's all about.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
boterham



Joined: Feb 17, 2016
Posts: 4
Location: amsterdam

PostPosted: Tue May 24, 2016 2:43 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Thanks for your replies guys!

@prgdeltablues:

I replaced U7, but nothing changed unfortunately.

@Grumble:

Here's a link to the schematic. Page 6 is all about the max voltage scaler. I tried to read it myself but I'm still a noob at this. Could I have blown D30/BAT85?

http://electro-music.com/forum/download.php?id=10350

thanks again for helping me out
Back to top
View user's profile Send private message
Grumble



Joined: Nov 23, 2015
Posts: 777
Location: Netherlands
Audio files: 23

PostPosted: Tue May 24, 2016 11:37 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Did you install a jumper over W2*? If so, remove this jumper.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
boterham



Joined: Feb 17, 2016
Posts: 4
Location: amsterdam

PostPosted: Wed May 25, 2016 1:44 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

no, I didn't...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Scott Stites, Uncle Krunkus, v-un-v
Page 1 of 1 [7 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » DIY Hardware and Software » Klee sequencer
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use