electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Clavia Nord Modular » Bugs
G2 USB trouble ? is it the patch, or two faulty PCs ???
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [6 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 23500
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 262
G2 patch files: 320

PostPosted: Fri Jun 30, 2006 4:02 pm    Post subject: G2 USB trouble ? is it the patch, or two faulty PCs ??? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I was working on a performance today with the G2's hooked up to my new computer, so when I got USB trouble I suspected that new computer to be the problem, or the USB cables maybe.

So I changed the cables, disconnected one of the two G2's, reinstalled the Clavia USB driver and what not. Then I decided to try it on this laptop I'm now typing on, and I have the same problems, so this seems to be something with the patch ...

The attached patch will load fine and it will play (but it needs an expanded G2 to sound right due to some weirdness in slot A). When however I try to add some modules to slot D (or try to turn some knob on a module in that slot, or make a new connection, any edit action in act seems to be sufficient given enough time) the synth and computer will loose connection. And sometimes its enough to just load the patch and wait to loose connection.

Anyone else having this behaviour, on this patch or maybe on others ?

When the USB problem occurs the patch keeps making sound, but the internal MIDI traffic seems to stop (I hear no more variation changes), but its not possible to check this as I can only reconnect to the G2 after rebooting it (and so loosing the actual situation on the patch).

In fact to me it looks most like the control processor in the G2 crashed.


06_014_007.prf2
 Description:
Just for demonstrating a problem I have with the G2 and or the computer.

Download
 Filename:  06_014_007.prf2
 Filesize:  9.61 KB
 Downloaded:  2098 Time(s)


_________________
Jan
also .. could someone please turn down the thermostat a bit.
Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mosc
Site Admin


Joined: Jan 31, 2003
Posts: 18012
Location: Allentown, PA
Audio files: 163
G2 patch files: 60

PostPosted: Fri Jun 30, 2006 8:28 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Errr... I have a gig tomorrow night and just spent hours loading and tweaking patches and performances. I think I'll wait until I get back to try this. Idea
_________________
--Howard
my music and other stuff
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
varice



Joined: Dec 29, 2004
Posts: 953
Location: Northeastern shore of Toledo Bend
Audio files: 29
G2 patch files: 54

PostPosted: Fri Jun 30, 2006 9:55 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Ouch!

Yes, this patch crashes my G2X only a few seconds after loading. Strange - many of the G2X front panel knobs, buttons, and displays stop working - but I was able to load a perf from memory and get the thing to act normal again and now the USB connection is restored.

_________________
varice
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 23500
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 262
G2 patch files: 320

PostPosted: Sat Jul 01, 2006 3:40 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Thanks for trying varice, it really drove me nuts yesterday. It's interesting that by loading another patch the USB comes back on, maybe the G2 does not crash but just is very very busy with something it sees as important.

Howard I can't blame you for that, have fun !

I'll make a report for Clavia and move this to the bugs thread.

_________________
Jan
also .. could someone please turn down the thermostat a bit.
Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Afro88



Joined: Jun 20, 2004
Posts: 701
Location: Brisbane, Australia
Audio files: 12
G2 patch files: 79

PostPosted: Sun Jul 02, 2006 3:36 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Works on my unexpanded engine. Maybe it's an expansion or polyphony thing? All the patches in the perf on mine have less voices than requested.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 23500
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 262
G2 patch files: 320

PostPosted: Sun Jul 02, 2006 4:09 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I tried to make a sort of a voice muliplexer in slot A, trying to use the one delay four times in a serial way. The voice area of the patch in slot A is large enough to require 4 DSPs, so there is quite some audio bussing involved, although I'm not quite sure about what I'm trying to accomplish Very Happy

In retrospect I think that the patch in slot A may be causing the problem. I tried to expand on the performance in a different way than in the above patch and I ran into other problems as well (I now have slot that doesn't make sound anymore and the variation changes don't seem to work properly either, but it doesn't crash the USB link).

Time to try something diferent I guess.

_________________
Jan
also .. could someone please turn down the thermostat a bit.
Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [6 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » Bugs
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use