electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
go to the radio page Live at electro-music.com radio 1 Please visit the chat
  host / artist show at your time
<on air> Various Artists Halloween Spook-O-Tron
today> Twyndyllyngs Live Chez Mosc
poster
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
Micro Modular Synced (?) to Engine?
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
G2DREAM



Joined: Apr 27, 2005
Posts: 171
Location: Athens,Greece
Audio files: 5
G2 patch files: 3

PostPosted: Sun Jul 29, 2007 5:34 am    Post subject: Micro Modular Synced (?) to Engine?
Subject description: Am i doing anything wrong?
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi to everybody!
Here is the scenario:My Micro sends its sound to my engine.
My engine sends clock to Micro but these two doesn't quite seem to sync perfectly. The difference is audible, that is what i can hear after i connected the drum oscs and tried to stuck two drum sounds to test the setup?
Any ideas?
_____________
cyber-evolution


1.JPG
 Description:
 Filesize:  69.78 KB
 Viewed:  2422 Time(s)

1.JPG



2.JPG
 Description:
 Filesize:  72.61 KB
 Viewed:  2417 Time(s)

2.JPG


Back to top
View user's profile Send private message
gomidas



Joined: Jul 09, 2004
Posts: 365
Location: La Ciotat, France
Audio files: 1
G2 patch files: 6

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 1:28 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi G2Dream!
Did you try with the loop function OFF on the Micro?

Are you monitoring MIDI thru a DAW sequencer or is it (the G2 engine) directly connected to the Micro?

Also I do use an external Midi device (RED Micro Sync) with a tap tempo to sync multiple G2 and Nord on the fly....

Hope it help Cool

PS:The micro sync is discontinued product, now there is a new version.. http://www.redsound.com/products/soundbitemicro
Back to top
View user's profile Send private message
G2DREAM



Joined: Apr 27, 2005
Posts: 171
Location: Athens,Greece
Audio files: 5
G2 patch files: 3

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 7:23 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

gomidas wrote:
Hi G2Dream!
Did you try with the loop function OFF on the Micro?

Are you monitoring MIDI thru a DAW sequencer or is it (the G2 engine) directly connected to the Micro?

Thanks for your reply!
I tried it with the loop on and off but it had no result. The G2 sends directly its clock to the Micro.
Here is an example of the sonic result.
In this example i press multiple times the RUN button like Start/Stop but some times is on sync but other times...


Sound 1.mp3
 Description:

Download
 Filename:  Sound 1.mp3
 Filesize:  249.39 KB
 Downloaded:  600 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
Fozzie



Joined: Jun 04, 2004
Posts: 875
Location: Near Wageningen, the Netherlands
Audio files: 8
G2 patch files: 49

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 7:57 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I can't listen to your file right now so at the risk of typing complete nonsene: could it be that you need to use the "active" output from your midiglobal module (you probably can't connect it directly but need to patch a temporary high upon clock restart), to make sure that the micro sequencer always starts on the first beat after stopping/starting the clock?
_________________
Spinning at ~0.0000115740740741 Hz
Back to top
View user's profile Send private message
sheridan



Joined: Jun 05, 2005
Posts: 473
Location: London, England
Audio files: 27
G2 patch files: 60

PostPosted: Thu Aug 02, 2007 5:37 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi mate,

I don't know anything about the original NM, but looking at your pictures, I'm guessing you need to patch the Active socket to the Reset socket to reset the squencer (NM) to the incoming clock, rather than just starting the internal clock... just a guess though.

_________________
transformer Sheridan

Hear music and Nord Modular G2 patches and find out music production tips at
http://www.nitetimeproductions.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use