electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Clavia Nord Modular » g2ools utilities
g2ools-1.5 nm2g2 and dx2g2 converters
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 4 of 13 [321 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, ..., 11, 12, 13 Next
Author Message
jjpleeza



Joined: Jan 16, 2007
Posts: 26
Location: sydney

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 6:37 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I'm having an impossible time converting these on OSX.
I beg someone to convert these patches for me????

Need them for a gig this weekend and at the moment I'm stuck with nutta!!

Any help will be much appreciated.


Vocoder Patches.zip
 Description:
My four patches..

Download
 Filename:  Vocoder Patches.zip
 Filesize:  3.67 KB
 Downloaded:  465 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
modular



Joined: Jul 26, 2004
Posts: 185
Location: Rome, Italy
Audio files: 5
G2 patch files: 72

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 4:42 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Wapskallion wrote:
well, hitting enter says
SyntaxError: invalid syntax

Running the script says - Error: Indentation identificatio detected!


as the same to me,what's wrong?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
modular



Joined: Jul 26, 2004
Posts: 185
Location: Rome, Italy
Audio files: 5
G2 patch files: 72

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 4:44 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

cappy2112 wrote:
Wapskallion wrote:
well, hitting enter says
SyntaxError: invalid syntax

Running the script says - Error: Indentation identificatio detected!


try typing

./nm2g2

by itself

Also copy and paste the output of that into your next reply


IDLE 1.2
>>> ./nm2g2
SyntaxError: invalid syntax
>>>

this to me



./nm2g2 testseq.pch
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Wapskallion



Joined: Jan 16, 2007
Posts: 11
Location: London

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 8:01 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I'm at work now, so will try when I get in tonight - thanks for your help so far

Matt
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2448
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 6:11 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

modular wrote:
cappy2112 wrote:
Wapskallion wrote:
well, hitting enter says
SyntaxError: invalid syntax

Running the script says - Error: Indentation identificatio detected!


try typing

./nm2g2

by itself

Also copy and paste the output of that into your next reply


IDLE 1.2
>>> ./nm2g2
SyntaxError: invalid syntax
>>>

this to me

./nm2g2 testseq.pch


I see the problem IDLE is being invoked insead of the python interpreter.

IDLE is an editor/IDE for developing Python scripts. You don't need this to run the script. This is a minor system configuration issue. I don't have a MAC.

Send a PM to 3phase- I think he's an OSX user. Ask him how he got around this problem, then post the reply (if it works for you) here, so others can benefit from it. We need to get qfingers to add some readme files for OSX.
Back to top
View user's profile Send private message
jjpleeza



Joined: Jan 16, 2007
Posts: 26
Location: sydney

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 7:58 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

jjpleeza wrote:
I'm having an impossible time converting these on OSX.
I beg someone to convert these patches for me????

Need them for a gig this weekend and at the moment I'm stuck with nutta!!

Any help will be much appreciated.


Anyone?
Back to top
View user's profile Send private message
ian-s



Joined: Apr 01, 2004
Posts: 2664
Location: Auckland, New Zealand
Audio files: 42
G2 patch files: 626

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 9:55 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

jjpleeza wrote:


Anyone?


Here is Talkbox02.pch, the other three wont convert probably because they give errors when loading into the NM classic editor.

Um, these are realy basic patches, take at most a couple of minutes each to convert by hand.

What's up?

BTW I am on XP Pro not mac so cant help with your problems.


Talkbox02.pch2
 Description:

Download
 Filename:  Talkbox02.pch2
 Filesize:  1.47 KB
 Downloaded:  1555 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2448
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 10:36 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

jjpleeza wrote:
jjpleeza wrote:
I'm having an impossible time converting these on OSX.
I beg someone to convert these patches for me????

Need them for a gig this weekend and at the moment I'm stuck with nutta!!

Any help will be much appreciated.


Anyone?


You might want to read back through all this thread history.
This toool isn't finished yet, and it's likely some patches will not sound how you expect them to, until the tool is finished
Back to top
View user's profile Send private message
qfingers



Joined: Nov 16, 2006
Posts: 186
Location: Tucson, AZ
G2 patch files: 2

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 6:45 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

3phase and I have found many bugs and updated many models. We are finishing up now and should have a release soon. I'm hoping to have it done in a couple of days. It took longer because there were tricky some problems to solve and alot of models needed updating.

q
Back to top
View user's profile Send private message
jjpleeza



Joined: Jan 16, 2007
Posts: 26
Location: sydney

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 7:51 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

g2ian wrote:
jjpleeza wrote:


Anyone?


Here is Talkbox02.pch, the other three wont convert probably because they give errors when loading into the NM classic editor.

Um, these are realy basic patches, take at most a couple of minutes each to convert by hand.

What's up?

BTW I am on XP Pro not mac so cant help with your problems.



Thankyou so much my friend!
Tried doing by hand, but got stuck on a few of the different settings on the new modules..
Couldn't get them to sound the same.
Back to top
View user's profile Send private message
qfingers



Joined: Nov 16, 2006
Posts: 186
Location: Tucson, AZ
G2 patch files: 2

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 7:56 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

g2ian wrote:
jjpleeza wrote:


Anyone?


Here is Talkbox02.pch, the other three wont convert probably because they give errors when loading into the NM classic editor.

Um, these are realy basic patches, take at most a couple of minutes each to convert by hand.

What's up?

BTW I am on XP Pro not mac so cant help with your problems.


The converter only handles version 3 or greater patches. Was there a problem with the converter? It should have handled this easily.

q
Back to top
View user's profile Send private message
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2448
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 9:23 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Wapskallion wrote:
I'm at work now, so will try when I get in tonight - thanks for your help so far

Matt


and- what happened when you tried this???
Back to top
View user's profile Send private message
Wapskallion



Joined: Jan 16, 2007
Posts: 11
Location: London

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 9:27 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

um... well I went for 'a pint' after work and kind of stayed there all night - sorry I'm letting the team down -

let you know soon as (I'm too hung over to go.. definately making it home tonight) Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2448
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 4:01 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Wapskallion wrote:
um... well I went for 'a pint' after work and kind of stayed there all night - sorry I'm letting the team down -

let you know soon as (I'm too hung over to go.. definately making it home tonight) Rolling Eyes


Hehehe. I don't blame you.
I put in almost 20 hours at my job last weekend. I should be having a pint myself.
Back to top
View user's profile Send private message
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2448
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 5:07 pm    Post subject: For the OSX users having probelms with G2ools Reply with quote  Mark this post and the followings unread

jjpleeza wrote:
I'm having an impossible time converting these on OSX.
I beg someone to convert these patches for me????
Need them for a gig this weekend and at the moment I'm stuck with nutta!!
Any help will be much appreciated.




Read 3phase's post about how he got around the problems on OSX
http://electro-music.com/forum/posting.php?mode=quote&p=101376
Back to top
View user's profile Send private message
jjpleeza



Joined: Jan 16, 2007
Posts: 26
Location: sydney

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 10:44 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Ok, so this is how I'm "trying" to convert them..

I installed python for OSX.
I open the g2tools folder which is filled with a build sub-folder, a nord sub-folder, lots of test.pch's and 8 .py files.
I place the patch I want to convert in this main folder.
I open the nm2g2.py file and IDLE pops up. There are 2 windows. One has heaps of text in it and the other one is called python shell.
It says,

IDLE 1.2
>>>

There I entered ./nm2g2.py then the patch name "talkbox02.pch" and hit enter.
Then I get this response...
SyntaxError: invalid syntax.

What is it i'm doing wrong..?
Can someone guide me through this please?
Back to top
View user's profile Send private message
3phase



Joined: Jul 27, 2004
Posts: 1172
Location: Berlin
Audio files: 13
G2 patch files: 141

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 6:44 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

TDLE is just the editor...so it is ok that it says syntax wrong...

But you have phyton running now...

on my machine i just need to doubble click on the nm2g2.py application file that is within the folder..
than a command window pops up

there i type ./nm2g2.py name.pch

and enter and it starts the conversion...

In the beginning i had to use the IDLE editor to change the first line of the nm2g2.py to the location of the phyton libs...

what can be found with the "which phyton" command in the terminal window of os x...

but..i didnt had to do that anymore in the later updates...

So i dont know if the system somehow remembered this or if the applikation got optimized so that is not necessary anymore...

Its a bit digging in the dark when you are not used to this unix type of things..as me... but...
once its running it works like a charm...

the next update that is comming soon also features a function where you can convert whole folders..

So just keep trying... maybe there is an app in your phyton folder that is called phyton launcher..you could try that on nm2g2.py

And..
i placed my G2ools folder direct on the main partition...not in the programs folder...

I dont know if that is necessary but i had permission problems when i had it in the program folder...

Didnt had much time to check it out..and didnt wanted to change anything while i am still on the bug hunt...

Its very complex to get the convertion running on all patches perfect because any little bug or misstranslation can be significant in a specivic patch while 100 others just convert fine and you dont get the idea that something can go wrong...

All this grey signal stuff is really tricky and will probably need some more time to get it sorted out..
but the upcoming update allready can handle many situations that appeard untranslateable for me a while ago...

It started to become better than my hand conversion trys because it adjusts much more details than you can be aware of in a hand conversion.

many modules on the Nm1 work slightly or very differnt than the similar ones on the G2...

I understand now why my handconversions never sounded wright...
The converter is doing a much better job allready than i thought it would be possible...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Hyde



Joined: Jul 15, 2004
Posts: 118

G2 patch files: 2

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 10:30 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

i followed your instructions to a 'T'

the first line of all this:

Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.

was changed from whatever it was to:

/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/Current/bin/python

which is what i got when typing 'which python' in terminal.

BUT

in the python shell - this is what i get:

Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.

ugh. this is awesome that we have this and frustrating that it doesn't work. a gui would be so freakin' nice if someone could whip one up in Max or something. otherwise - we (Mac OSX users) need a better tutuorial...
Back to top
View user's profile Send private message
ian-s



Joined: Apr 01, 2004
Posts: 2664
Location: Auckland, New Zealand
Audio files: 42
G2 patch files: 626

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 11:06 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

could you try not putting the ./ in there?

I am not a unix user but isn't ./ just a shorthand for the current directory, which is the default anyway?
Back to top
View user's profile Send private message
Hyde



Joined: Jul 15, 2004
Posts: 118

G2 patch files: 2

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 11:38 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

g2ian wrote:
could you try not putting the ./ in there?

I am not a unix user but isn't ./ just a shorthand for the current directory, which is the default anyway?

i did try that before posting because i thought the same thing. but it still didn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
3phase



Joined: Jul 27, 2004
Posts: 1172
Location: Berlin
Audio files: 13
G2 patch files: 141

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 12:01 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

again..this thing is not run from the editor.. (IDLE)

i went thru all this trouble aswell but eventually i got it working...
maybe i ve my routines to finding my way around in computers but that is mainly based on keep trying than any unix knowledge...


It got working for me after i had g2ools removed from the program folder... in the main directory. And that dont necessaryli means that this is necessary..that was just the chronologic order

than i started IDLE changed the header...
nothing happen... same as the state you are in... I supposed that this thing wasnt ment to work from the editor...

I used the Phyton Launcher again...or tried to assign the phyton launcher to the nm2g2.py file...with the apple/I infobox...

afterwards all .py files got the phyton logo...

i double clicked on nm2g2.py
a command window popped up..
i was abel to convert patches with the
./nm2g2.py command...

There is nothing more i can tell about it...
but maybe the assigning of phyton launcher did it???

which phyton you have installed? I got Mac Phyton 2.4
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Hyde



Joined: Jul 15, 2004
Posts: 118

G2 patch files: 2

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 12:43 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

ok - i am using MacPython 2.5.

i did what you said and did the 'Get Info' and assigned the nm2g2.py file to be opened with Python Launcher instead of IDLE.

but now when i double click the 'nm2g2.py' file it opens up two Terminal windows - one of which says this (and i can't type anything into it:

Last login: Sat Jan 20 01:40:06 on ttyp1
Welcome to Darwin!
Hyde:~ Hyde$ cd '/Users/Hyde/Desktop/g2ools-1.0/' && '/usr/local/bin/pythonw' '/Users/Hyde/Desktop/g2ools-1.0/nm2g2.py' && echo Exit status: $? && exit 1
Exit status: 0
logout
[Process completed]

and the other one is just an empty Terminal window.
Back to top
View user's profile Send private message
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2448
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 12:54 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hyde wrote:
ok - i am using MacPython 2.5.

i did what you said and did the 'Get Info' and assigned the nm2g2.py file to be opened with Python Launcher instead of IDLE.

but now when i double click the 'nm2g2.py' file it opens up two Terminal windows - one of which says this (and i can't type anything into it:

Last login: Sat Jan 20 01:40:06 on ttyp1
Welcome to Darwin!
Hyde:~ Hyde$ cd '/Users/Hyde/Desktop/g2ools-1.0/' && '/usr/local/bin/pythonw' '/Users/Hyde/Desktop/g2ools-1.0/nm2g2.py' && echo Exit status: $? && exit 1
Exit status: 0
logout
[Process completed]

and the other one is just an empty Terminal window.


Instead of double clicking- why not just open a command window in the directory where g2ools are, and just run it from there?
Back to top
View user's profile Send private message
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2448
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 1:02 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

jjpleeza wrote:
Ok, so this is how I'm "trying" to convert them..

I installed python for OSX.
I open the g2tools folder which is filled with a build sub-folder, a nord sub-folder, lots of test.pch's and 8 .py files.
I place the patch I want to convert in this main folder.
I open the nm2g2.py file and IDLE pops up. There are 2 windows. One has heaps of text in it and the other one is called python shell.
It says,

IDLE 1.2
>>>

There I entered ./nm2g2.py then the patch name "talkbox02.pch" and hit enter.
Then I get this response...
SyntaxError: invalid syntax.

What is it i'm doing wrong..?
Can someone guide me through this please?


type which python
and past the results into the reply to this message

another thing you can try is

once you find out where the python interpreter is

invoke it using the full path to it as in
/pathname/subdir1/python ./nm2g2 mypatch.pch

There is apparently some issue on OSX where the IDE is being invoked instead of the python interpreter. This should be easy to fix- it's a system configuration issue.
Do you know how to change program associations?
We need to change the association with IDLE, and replace it with the python interpreter. Try posting a message in a mac users forum- asko how to change program associations.
Back to top
View user's profile Send private message
cappy2112



Joined: Dec 24, 2004
Posts: 2448
Location: San Jose, California
Audio files: 2
G2 patch files: 1

PostPosted: Sat Jan 20, 2007 1:18 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hyde wrote:
ok - i am using MacPython 2.5.

i did what you said and did the 'Get Info' and assigned the nm2g2.py file to be opened with Python Launcher instead of IDLE.

but now when i double click the 'nm2g2.py' file it opens up two Terminal windows - one of which says this (and i can't type anything into it:

Last login: Sat Jan 20 01:40:06 on ttyp1
Welcome to Darwin!
Hyde:~ Hyde$ cd '/Users/Hyde/Desktop/g2ools-1.0/' && '/usr/local/bin/pythonw' '/Users/Hyde/Desktop/g2ools-1.0/nm2g2.py' && echo Exit status: $? && exit 1
Exit status: 0
logout
[Process completed]

and the other one is just an empty Terminal window.


Would you try this?
Open a cmd prompt window- so you can enter cmds, but cd into the directory where g2ools is installed

then try invoking the python interpreter like this (but subsitute a real patchname)

/usr/local/bin/pythonw ./nm2g2.py patchname.pch

or try this

/usr/local/bin/python ./nm2g2.py patchname.pch
(without the 'w' on the end of python)

if that doesn't work type

ls -asl /usr/local/bin/pythonw

and paste the output inot your reply

is there a file called python as well as pythonw in /usr/local/bin ?

On windows, pythonw will launch a gui app, without the console window.
On osx there may be slightly different implications
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 4 of 13 [321 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, ..., 11, 12, 13 Next
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » g2ools utilities
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use