electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
Clkgen reset
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [12 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
steampump



Joined: Oct 22, 2004
Posts: 76
Location: switzerland
G2 patch files: 14

PostPosted: Mon Jan 03, 2005 4:17 pm    Post subject: Clkgen reset Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Question My question is howto reset the Clkgen when the G2 Engine is set as slave. Midi timeclock starts and stop from a master keyboard. It only works when the patch is saved when sequence is at start position. But when i stop in live situation it is just continiuing from this position when i restart. But my sirius synth restart at first bar. So i'm no more synchron in time. A sample of my problem is in this thread.
http://electro-music.com/forum/topic-4562.html
Has anybody an idea.

_________________
Artworks Music Computer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 23599
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 266
G2 patch files: 320

PostPosted: Mon Jan 03, 2005 6:25 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I moved this thread from the experimental patches area to here, as I thought it would have a better chance of being picked up by others this way.

Jan.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
egw
Stream Operator


Joined: Feb 01, 2003
Posts: 1569
Location: Asheville NC
Audio files: 18
G2 patch files: 8

PostPosted: Mon Jan 03, 2005 6:35 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I don't think there's a simple way to do it, since the patches don't have access to the midi start and stop commands.
I usually end up setting one of the front panel buttons to do a manual resync. It resets the sequencers, clock dividers or whatever.
Useful also for syncing to someone else if we're not midi-connected.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
steampump



Joined: Oct 22, 2004
Posts: 76
Location: switzerland
G2 patch files: 14

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 7:32 am    Post subject: Good idea to change the place Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Laughing I just love the frontpanel of my G2 Engine......
Any other suggestion ?

_________________
Artworks Music Computer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
egw
Stream Operator


Joined: Feb 01, 2003
Posts: 1569
Location: Asheville NC
Audio files: 18
G2 patch files: 8

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 7:42 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Isn't it great?
It's the best control surface I've seen, because
1. the knobs can be assigned to anything, including combinations via morph
2. the knobs are already in the right position when you pull up a patch
3. you can assign your own labels to them
4. the paging scheme gives you quick access to lots of knobs, laid out in way you can decide yourself
5. there are also buttons for momentary or on/off functions

I tend to set the first row of knobs to be the things I will most likely want to control in real time.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
egw
Stream Operator


Joined: Feb 01, 2003
Posts: 1569
Location: Asheville NC
Audio files: 18
G2 patch files: 8

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 7:44 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Oh sorry, you said you have an engine.
Look what you're missing!
Get yourself a Behringer BCR2000.
It's the next best thing, and not too expensive.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
3phase



Joined: Jul 27, 2004
Posts: 1172
Location: Berlin
Audio files: 13
G2 patch files: 141

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 9:44 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

This should do it.. at least when your plan was to have a 3 bar sequence..


STPsimplseq fix1.prf2
 Description:

Download
 Filename:  STPsimplseq fix1.prf2
 Filesize:  5.52 KB
 Downloaded:  1220 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
steampump



Joined: Oct 22, 2004
Posts: 76
Location: switzerland
G2 patch files: 14

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 11:35 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Idea
Thanks 3phase,
Your fix gives me a idea how reset works.
I'm just a beginner in the sequencing technik, sound is more my world.
But your modfied fix give me light Idea
I found a very easy way to reset. I just use Clk aktiv and sync combined with a gate and send it back to reset. I send her the new perf.
Just an other question, is there an easy way to diplay a logical signal in the editor to see if state is on or off ?


STPsimplseqchain2.prf2
 Description:
Resetting when midi time code starts now working

Download
 Filename:  STPsimplseqchain2.prf2
 Filesize:  5.43 KB
 Downloaded:  857 Time(s)


_________________
Artworks Music Computer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ian-s



Joined: Apr 01, 2004
Posts: 2664
Location: Auckland, New Zealand
Audio files: 42
G2 patch files: 626

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 11:42 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

A gate in OR mode will display the state of a logic signal on it's LED.
You only need one input connected.
Back to top
View user's profile Send private message
steampump



Joined: Oct 22, 2004
Posts: 76
Location: switzerland
G2 patch files: 14

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 12:00 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Just for egw,
Thanks i have a Remote 25 merged with a Elka MK55 to control the Engine. My problem was, or is still "how seq module are they really working" It is still a bit foggy.
English is only my third language after german and french. So sometime the manual is not completely clear for me.

_________________
Artworks Music Computer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
egw
Stream Operator


Joined: Feb 01, 2003
Posts: 1569
Location: Asheville NC
Audio files: 18
G2 patch files: 8

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 12:33 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

That's ok the manual isn't always completely clear for English speakers either! And some things you only learn by playing around with it for a while.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mosc
Site Admin


Joined: Jan 31, 2003
Posts: 18016
Location: Allentown, PA
Audio files: 165
G2 patch files: 60

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 1:40 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

egw wrote:
That's ok the manual isn't always completely clear for English speakers either! And some things you only learn by playing around with it for a while.


Be sure you are using the new 1.2 manual which is avaliable from Clavia's web site here http://www.clavia.com/products/manuals.htm

This manual is much improved over the 1.0 manual which was shipped with the first G2s. Also, don't overlook the online help files. Right click on a module and select HELP. There are lots of goodies hidden in there, including clever tricks and suggestions.

_________________
--Howard
my music and other stuff
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [12 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » Nord Modular G2 Discussion
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use